Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Friends with benefits-suhde

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Onko kellään kokemuksia Friends with benefits-suhteesta? Mies puolinen tuttavani ehdotti minulle fwb-suhdetta. Viihdyn miehen kanssa hyvin, juttuluistaa, huumorintaju sama, mies huolehtii minusta ja on koko tuttavuuden aikamme huolehtinut. Miehen mielestä olen ihana nainen, jota hän ei halua satuttaa, mutta jolle hän ei pysty lupaamaan suhdetta. Mies kuulemma tarvitsee seksiin tunnetta (kuulemma ihastuksen) ja sen takia ei halua yhdenillan suhteita. Herääkö Friends with benefits-suhteessa jommalla kummalla tunteet automaattisesti ja satuttaako siinä jompi kumpi toisensa? Kertokaa kokemuksia!
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Kokemusta löytyy, ei tosin kovin pitkäaikaista.

Erään miespuolisen ystäväni kanssa sovimme tällaisesta specialystävyydestä. Se loppui melkoisen lyhyeen (n.1kk), koska hänellä oli liikaa tunteita minua kohtaan ja en kyennyt antamaan enempää. Satutin häntä, kun hän sai tietää minun harrastaneen seksiä toisen miehen kanssa. Hän siis sisimmässään toivoi, että olisin hänelle enemmän. Pidimme taukoa yhteydenpidossa hetken, mutta nyt olemme taas hyviä ystäviä.

Toinen samanlainen suhde muodostui erään ystäväni kanssa pari kuukautta sitten. Ennen friends with benefits-suhdettamme luulin, että hän yritti iskeä minua ja olin siksi varuillani. Eräänä yönä puhuimme asiat selviksi ja hän myönsi, että haluaisi seksiä kanssani, mutta ei muuta. Puhuminen ja tunteiden selvitys oli suuri helpotus molemmille ja sitten olikin helppo heittäytyä tällaiseen ystävyyssuhteeseen. Pystyn jakamaan kyseisen ystävän kanssa kaiken ja puhun hänelle avoimesti miesasioistani ja hänkin avautuu puolestaan minulle. Hän lupasi, ettei enää seksiä jos alan seurustella ja toisinpäin.

Mielipiteeni fwb-suhteista on yleisesti positiivinen. Se vaatii molemmilta osapuolilta avoimuutta ja jatkuvaa omien tunteiden tarkkailua. Jos jokin asia mietityttää, se kannattaa ottaa heti puheeksi ja mielestäni fwb-suhteen pitää pystyä lopettaa milloin haluaa. Pientä ihastusta voi olla ajoittain ilmassa, mutta sitä ei kannata päästää valloilleen, koska tunne ei välttämättä ole molemminpuolinen ja lopulta toista osapuolta saattaa sattua. Tiedän kokemuksesta^
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Kokemusta löytyy reilu vuosi. Sovimme erään miehen kanssa tälläisestä, se toimi erittäin hyvin, olin positiivisesti yllättynyt. Kunnes se alkoi pikkuhiljaa huomaamatta mennä vakavammaksi. Aloimme käymään ulkona syömässä ja katsoa leffoja yöllä käsikädessä, teimme aina aamupalaa yhdessä ja puhuimme tulevaisuuden haaveista ja mitä seurustelukumppanilta haluaa. Hän kävi kerran jopa vanhemmillani syömässä kun kävi hakemassa minut sieltä! Tietenkin vaan kaverina. Alkoi myös pienimuotoista vihjailua miehen puolelta siitä millaista olisi seurustella jne. Huumorilla yritin jotenkin välttää tilanteen ja onneksi hänkin otti sen niin, kuitenkin huomasin että se jäi vaivaamaan.. Noh, myöhemmin hän sitten sai tunteensa kuriin, kuitenkin tässä vaiheessa minulla oli alkanut herää tunteita häntä kohtaan. Kävimme yllättävän tunteellisen keskustelun tästä ja mies sanoi että pitää minusta paljon muttei haluakkaan sen vakampaa. Kyllähän se jonkun verran satutti vaikkei odotukset olleetkaan korkealla. Keskustelun jälkeen aloimme näkemään yhä harvemmin ja harvemmin kunnes emme oikein enään pitänytkään yhteyttä, välillä kuitenkin jutellaan netissä jos satutaan olemaan samaan aikaan, mutta ei muuta. Suhteesta jäi jotenkin haikea olo.

Kuitenkin oli kiva silloin sinkkuna kun oli joku kenen vieressä voi nukkua ja hengailla, jäin enemmän lämpimiä muistoja kuin negatiivisia.

Uskon että se toimii, mutta pidemmän päälle jompi kumpi satuttaa toista. Eihän sitä varmaksi voi sanoa mutta hyvin todennäköistä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Oli pakko klikata ja lukea, etten ihan missaa tätä aihetta :)
Minulla on kokemusta pitkältä ajalta tästä. Tapasin miespuolisen kaverini sattumalta yökerhossa ja juttu oli yhden yön tapaus. Tämän jälkeen tutustuimme enemmän ja olemme olleet kavereita jo kolmen vuoden ajan.

Aluksi suhde oli haparointia, sillä emme seurustelleet tahoillamme joten parisuhde siitä olisi voinut tulla, mutta halusimme pysyä sinkkuina. Juttelimme asiasta hieman, mutta emme vakavasti. Jaan hänen kanssaan asioita ja juttelemme nykyisin lähinnä mesessä, sillä asun Britanniassa ja hän asuu Suomessa. Aloin kuitenkin seurustella noin puoli vuotta tapaamisestamme erään toisen kanssa ja tapaamisemme eivät olleet muutoinkaa säännöllisiä. Pidin häneen yhteyttä kaverina, kunnes pari viikkoa ennen Britteihin muuttoa avauduin hänelle (seurustelin edelleen tuohon aikaan) baari-illan aluksi. Vietimme koko illan kahdestaan, baareja kiertäen ja jutellen. Lopulta päädyin pettämään poikaystävääni hänen kanssaan. Tiedän että se oli väärin ja päätinkin suhteeni exään parin viikon kuluttua (tosin syynä oli muuttoni ulkomaille). Samalla kuitenkin huomasin, että tämän toisen osapuolen, miehen kanssa jonka kanssa minulla on fwb- suhde alkoi tuntemaan enemmän minua kohtaan. Ehkä siksi pidimme taukoa. Nyt kuitenkin kaverisuhteemme on kunnossa, enkä usko että lopetamme koskaan yhteydenpitoa, sillä hän on yksi pitkäaikaisista kavereistani.

Tulipa sekavaa tekstiä..mutta pointtini on että tunteita herää varmasti - kaikki riippuu kuinka hyvin voit kontrolloida niitä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Minulla ja todella läheisellä (myös naispuoleisella) ystävälläni on fwb-suhde ollut jo noin 2 vuotta. Olemme olleet parhaita ystäviä jo ala-asteelta lähtien. Suhde alkoi siitä, kun Emilia (nimi muutettu) oli eronnut noin kuukausi sitten ja menimme yhdessä baariin. Kun tulimme sitten kännissä sieltä asuntoomme (olimme ja olemme edelleen siis kämppiksiä), Emilia sanoi olevansa yksinäinen ja kaipaavansa läheisyyttä. Ja yksi asia johti toiseen ja päädyimme harrastamaan seksiä. Aamulla sitten krapulassa herätessä puhuimme asiasta ja päädyimme tähän fwb-suhteeseen. Hyvin tämä on toiminut. Me olemme sopineet, että jos toinen löytää jonkun, niin sitten lopetamme tämän.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#6
Mulle kävi vähän huonosti sillon teinivuosina ku alotin friends with benefits suhteen läheisen jätkäkaverin kanssa. Olin sillon siis 15 kun alotettiin tää suhde ja täytinkin sitten pian 16. Suhde meni hyvin noin kuukauden kunnes maaliskuussa 2013 vaikka ehkäisyä käytettiin huomasin olevani raskaana. Kerroin mun seksikumppanille miten asiat on. Hän itseasiassa kehottikin sitten mua pitämään lapsen ja että kasvatettaisiin se yhdessä ja alettais vakavaan suhteeseen. Toi oli siis mun eka suhde ikinä ja on kestänyt tänne asti... vaikka 16vuotiaana lapsen sainkin on elämäni hyvin tänne asti mennyt... ollaan tän saman jätkän kanssa kihloissa ja mennään kesällä naimisiin. Meidän poikamme täytti joulukuun 26. 3 vuotta...
 
5

50/50

Vieraileva tähti
#7
Toimii niin kauan kun ei mene tunteiden kanssa säätämiseksi. Itsellä onnistunut n.vuoden ajan ja edelleen jatkuu, mutta toisen kanssa epäonnistui pahemman kerran kun minun puolelta tunteet sai vallan ja tein jätkästä melkein pakkomielteen itselleni. Sattuu edelleen vaikka olikin vain fwb-juttu, mutta yleinen ohjeeni taitaa olla ettei kannata. Liian suuri riski ihastua ja sitten menettää.
 
B

been there

Vieraileva tähti
#9
Kokemusta on. Yhden kaverin kanssa tämä jäi siihen yhteen kertaan, sillä koin heti, että minulla on liikaa tunnetta mukana. Toisen ihmisen kanssa meillä oli hieman säätöä taustalla ja puolen vuoden päästä alkoi fwb-meininki. Tiestin silloinkin, että satutan siinä vain pidemmän päälle itseäni enkä antanut homman jatkua kauaa. Fwb-hommaa kannattaa miettiä tarkoin. Siinä helposti satuttaa pahasti joko itseään tai toista. En voi suositella.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#10
Minulla oli entisen poikaystäväni kanssa tyypillinen on-off suhde, eli vaikka olimme välillä tauolla päädyimme tekemään asioita, koska tunsimme vaan niin voimakasta vetoa toisiamme kohtaan. Tällöin sovimme että tämä on sitten pelkkää seksiä, piste. Tunteita ei saa katoamaan sopimuksella, se kannattaa jokaisen muistaa.
Suhteessa oli ongelmia, yksi niistä jutuista mikä taas sujui oli seksi. Ehdimme seurustelumme aikana erota kahteen kertaan, jätkän tunteet heittelivät samoin kuin omani. Tähän kuvioon liittyy mm. hänen uskonnollinen taustansa ja perheen aiheuttama paine toimia tiettyjen oletusten mukaan, hänen aiheeton mustasukkaisuutensa ja myös minusta johtuvat asiat. Meille kävi niin, että etäännyimme henkisesti mutta fyysinen kontakti säilyi. 
Se oli sitten todellista soutamista ja huopaamista kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Kaikki olisi voinut mennä niin paljon paremmin. Kyseinen henkilö on pohjimmiltaan erittäin ihana ja sydämellinen, ainakin silloin kun on vastarakastunut. Kun toinen yritti ottaa toiseen etäisyyttä, lopulta otti sitä useamman metrin, toinen havahtui ikäväänsä ja alkoi kaivata takaisin. Kohta sitten jälleen oli vanhaa kunnon rakkautta ilmassa ja niin tätä oravanpyörää (jossa juoksemista en kadu koska se opetti niiin paljon itsestäni,elämästä ja miehistä) jatkuikin muutamia vuosia. 
Se voi olla ihan hyväkin juttu että testaa kyseessä olevaa suhdetyyppiä, huomaa kuinka niitä tunteita ei vaan laiteta pauselle, kokee sen kuinka sydän särkyy ja nousee jaloilleen sieltä kuralätäköstä ihan itse ja saattaa kasvaakin ihmisenä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#11
Kokemusta löytyy nyt muutaman kuukauden ajalta, fiilikset vaihtelevat positiivisesta negatiiviseen ja takaisin.
Lähestyin viime syksynä erästä kaveriani, johon olin ollut jo tovin ihastunut ja uskoin, että hänellä saattaisi mahdollisesti olla saman suuntaisia tunteita minua kohtaan. Tapailimme parin kuukauden ajan ja lopulta yksi asia johti toiseen ja päädyimme vällyjen väliin. Jatkoimme tapailua, mutta lopulta minulle valkeni, että hän ei haluakaan mitään vakavaa suhdetta, vaikka minusta välittääkin. Rehellisesti sanottuna olin pettynyt, ihastunut kun olin. Jatkoimme kuitenkin satunnaista tapailua ja ihan kuin luonnollisena jatkumona, tilanteemme on muuttunut fwb-suhteeksi.
Kuulostaa varmaan aika pahalta ja kyllähän tämä sellaista tunteiden kanssa taiteilua välillä onkin, mutta seksi on hyvää, enkä ainakaan vielä haluaisi tästä "diilistä" luopua. Omien tunteiden käsittely otti kyllä aikaa, mutta nyt olen alkanut tajuamaan, että olemme hyvin erilaisia ja haluamme eri asioita - mikä on toisaalta auttanut käsittelemään omia tunteita ja järkeilemään tätä tilannetta :D Lisäksi avoimuus on ollut todella merkittävää, molempien on hyvä tietää missä mennään ja miten. Mekin puhuimme asiat halki ja nykyinen tilanne on enemmän kuin molempia tyydyttävä.
Eli summa summarum, oma kokemukseni fwb-suhteesta on yllättävän positiivinen. Hetken hurmaa mukavan ja luotettavan tyypin kanssa (joka myös tietää mitä tekee). Kesällä tämä viimeistään varmaan loppuu, kun hän muuttaa toiselle paikkakunnalle, mutta siihen asti ajattelin nauttia vielä kun voin :D
 
L

LM

Vieraileva tähti
#12
Kannattaa muistaa, että tämmöiset seksisuhteet eivät auta ketään eteenpäin vaan kun olet seksiasioiden suhteen ns tyytyväinen niin et sitten katsele ympärillesi niin aktiivisesti sitä oikeaa kumppania varten eli laahaat paikallasi. Ei mitenkään elämää edistävää toimintaa
 
S

Sinkkuomastatahdosta

Vieraileva tähti
#13
Kannattaa muistaa, että tämmöiset seksisuhteet eivät auta ketään eteenpäin vaan kun olet seksiasioiden suhteen ns tyytyväinen niin et sitten katsele ympärillesi niin aktiivisesti sitä oikeaa kumppania varten eli laahaat paikallasi. Ei mitenkään elämää edistävää toimintaa
Mitä ihmettä tämä kommentti oikein on. Eihän kaikki edes juuri sillä hetkellä etsi mitään vakavaa? Jotenkin ärsyttää että osa pitää parisuhdetta pakollisena. ”Elämää edistävää”, toivottavasti heitit vitsillä.
 
S

Sydänkäppyrällä

Vieraileva tähti
#14
Taisin etsiä termiä tuntematta FBW-suhdetta ja nyt toisten pitkien (muutama päivä yhdessä) treffien jälkeen kärvistelen ikävissäni enkä tahdo päästä jaloilleni...Saarnaan itselleni, että on fbw ja yritän kestää, koska en halua missään tapauksessa tätä kaveria menettää ja ihan maantieteellisistä syistäkin vakavampi suhde on täysin mahdoton. Taidan vain olla tosi nopeasti ihastuvaa ja rakastuva tyyppiä❣️
 
S

_sdfej_

Vieraileva tähti
#15
Kannattaa muistaa, että tämmöiset seksisuhteet eivät auta ketään eteenpäin vaan kun olet seksiasioiden suhteen ns tyytyväinen niin et sitten katsele ympärillesi niin aktiivisesti sitä oikeaa kumppania varten eli laahaat paikallasi. Ei mitenkään elämää edistävää toimintaa
Tämä jos mikä on oleellinen pointti. Parisuhteita voi olla laidasta laitaan ja jokainen valitsee millaisen elämässään haluaa (vaikka sitten pelkkään seksiin perustuva suhde tai ikisinkkuus). FWB-suhteet ovat kuitenkin pääasiassa tilapäinen ratkaisu, jonka aikana se oikean parisuhteen (tai toimivan sinkkuelämän) etsintä jää helposti tauolle.