Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Abortti edessä. Kokemuksia?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Jep, tänään tein raskaustestin ja siis tiedän jo heti, että en lasta halua. Se asia on nyt vaan niin, lapsen takia myös parempi. Edes kantamaan lasta en pystyisi tällä hetkellä tietyistä henk.kohtasista syistä ja lapsen pitäminen nyt vasta kauheeta olisikin elämäntilanteen takia. En itse oo mikään lapsirakas, joten ei se niin satu, että abortti pitää tehdä. Enemmänkin harmittaa, että näin on käynyt ja lääkäreissä käyminen ja abortin teko. Se on varmasti kivuliasta. Haluaisin kuitenkin kuulla kokemuksia ihmisiltä, jotka abortin ovat tehneet. Miltä teistä tuntui, kun saitte kuulla olevanne raskaana? Miksi teitte abortin? Teittekö sen lääkkeellisesti vai kirurgisesti? Kuinka pitkällä raskaus oli? Oliko alkuraskauden oireita?Itellä siis pelkästään oireista tajusin, että varmasti oon raskaana. Seksiä on harrastettu säännöllisesti ja kondomin kanssa, mutta vahinko on sattunut. Oireina on ollut siis yöjanoa, ärtyneisyyttä vähän, pientä haluttomuutta ja vähän huonoa oloa ja ihme polvikipua. Luin, että kaikki nämä ovat normaaleja oireita. Toi polvikipu osu eniten, että ei hitto oon varmasti raskaana, koska ei oo ikinä ollut tommosta polttelua polvessa, varsinkin jos oon kauan istunut. Ja yöjano. En tiedä itse kuinka monella viikolla olen, lääkäri vasta 1 päivän päästä, mutta luulen, että noin 2-9 viikolla olisin. Onneksi on kaveri ja mies tukemassa, ilman niitä tätä en jaksaisi tehdä. Kivut kuitenki on mitä on ja ei tuo kivaa ole tehdä näin, mutta life goes on. En tarvitse haukkuja, oon lukenut jo netistä niitä muiden kohdalta ja musta se on törkeää. Jos et hyväksy aborttia, se on sinun oma mielipiteesä ja pidä kiinni siitä, mutta se ei silti tarkoita, että voit haukkua tai mollata ihmistä. Sanon vain tämän siksi, koska on ihmisiä, joita hävettää tehdä abortti just tämän takia. Jokanen eletään täällä kerran ja itse päätetään meidän tulevasta elämästä. Jos se olisi _niin_ väärin, niin aborttia Suomessa ei edes saisi tehdä. Mutta se on vain mun mielipide, että abortti on mun mielestä hyvä asia siinä mielessä, jos vahinko on jo käynyt ja et lasta halua elämääsi. :)Tässä vähän mun mielipiteitä ja tähän asti tulleita kokemuksia.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Ite tein abortin syyskuun lopussa lääkkeillä. Syynä se, että lukio kesken, olin vasta 17-vuotias, lapsen isä 16. Kipuja mulla ei ollut, vaikka etukäteen niitä jännitin. Aamulla ennen kesketyslääkkeiden laittoa otin yhden poretabletin jotain, tais olla buranaa ja sillä pärjäsin koko operaation, joten fyysisesti ei ollut raskas kokemus. Henkisesti seuraavat kaks kuukautta oli vaikeita, mutta nyt tiedän sen olleen oikea ratkaisu. Tein abortin siis 8.viikon alussa ja raskauden huomasin viidennellä viikolla, kun rinnat olivat kipeät ja väsytti niin paljon, että öisin nukuin 11 tuntia ja sitten vielä neljän tunnin päiväunet. Kun kuukautiset olivat 5-7 päivää myöhässä, tein testin. Mutta tsemppiä sulle! Hyvä, että sulla on mies ja kaveri tukemassa. Itselläni ei ollut parisuhdetta "lapsen" isän kanssa
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Missä teit abortin? Sairaalassa vai kotona? Kauan kesti, että kaikki oli ohi?