Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Avoliitto, voiko toimia näin?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Ollaan muuttamassa poikaystäväni kanssa yhteen asumaan. Asiat on mietitty, siis tarkotan nyt rahaa, omaa aikaa, miten toimia arkena jne. Mutta, mun poikaystävällä on todella stressaava työ, ja sitä kuulemma ressaa vielä enemmän tulla kotiin, jossa kaikki on mullin mallin, eikä sillä ole voimia tehdä mitään, että muutto saatais nyt loppuun. Oon hoitanut kaikki rahan suunittelut, siivoukset, uusien tavaroiden ostot ja huonekalujen siirtämiset melkeinpä yksin. Jätkäni ruuvailee lamppuja ja muuta pientä mutttei kanna mitään huolta asioista. Hän sanoo, että muutto on se mitä hän haluaa 100%, mutta on luonnollisesti peloissaan sinkkuelämän loppumisesta. Hän kokoajan kinuu omaa aikaa, eikä tunnu älyyvän että pian sitä ei juuri ole. Nyt siis jätkän asenne on muuttunut täysin - hän ei ole iloisen oloinen asioista, ja sanoo haluavansa omaa aikaa. Silti hän sanoo haluavansa muuttaa - mitä teen?

Kannattaisiko minun vain kakistaa totuus ulos jätkästä, vai antaa olla? Jaksan kyllä kantaa vastuuta yksinkin, ihmettelen vain, miksei jätkä ole aktiivinen?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Ehkä jätkä todella vasta nyt tajusi mistä kaikesta tulee luopuneeksi, ja on näin ollen "alku shokissa". Puhun nyt kaverini kokumuksesta, jonka jätkä alkoi myös käyttäytymään oudosti muuton jälkeen. Silloinkin kaverini hoiti kaiken ja jätkältä ei edes kiitosta herunut. Tätä kesti pari viikkoa kunnes kaverini itku silmässä meni puhumaan jätkälleen, että hänestä tuntuu ettei jätkä edes halunnut muuttaa yhteen. Kävikin ilmmi että jätkä oli luullut kaveristani/tyttöystävästään samaa ettei hän halunnut muuttaa ja oli siksi oudolla päällä.

Kannattaa odottaa muutama päivä/viikko ja katsoa mitä arki tuo tullessaan. Jos ei asiat muuksi muutu, niin kannatan suoraa puhumista jätkän kanssa. Toivottavasti asiat selviävät:)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Jos puolisolla on paljon stressiä, niin koita olla mahdollisimman ymmärtäväinen. Sitä hän nyt tarvitsee. Hän olisi varmasti iloinen yhteenmuutostanne, jos vain jaksaisi olla. Koita olla hänen tukenaan ja miettikää yhdessä, miten hänen tilannettaan voisi helpottaa, jotta suhteennekin vähän helpottuisi :) Pyydä kodin kuntoonlaittamisessa apua vaikkapa ystäviltä tai perheenjäseniltä. Esimerkiksi äiti tai anoppi voisi olla varsin halukas apulainen.

Olette varmaan seurustelleet jo jonkin aikaa, joten poikaystäväsi sinkkuelämähän on loppunut jo jokin aika sitten. Siten ohittaisin sellaiset puheet olankohautuksella.

On hyvä, että olette miettineet ongelmakohdat, kuten raha-asiat, huolella jo etukäteen. Se on jo iso askel toimivan yhteisen arjen aloittamiseksi. Arki kyllä ottaa uomansa omalla painollaan, ei siitä kannata ottaa huolta.

Koetahan jaksaa ja tervetuloa meidän avovaimojen heimoon :)