Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

e-pillerit, myöhässä

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
voiko jatkaa normaalisti e-pillereiden syöntiä vaikka olisi unohtanut 4 välistä? voinko ottaa ne 4 pilleriä samalla kerralla?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Heippa!

Tässä esimerkiksi oman pillerimerkkini ohjeet tablettien unohtamisesta (lihavoin sinua koskevat kohdat). Lue oman merkkisi ohjeet ja ota yhteys lääkäriin epäselvissä tilanteissa (ja minun mielestäni myös sinun tilanteessa!).

Älä ota unohtaneitasi pillereitä kerralla ja ei, et voit jatkaa normaalisti pillereiden syömistä (ainakaan jos olet ollut yhdynnässä.)

Jos unohdat ottaa Yasmin-tabletin

Jos yhden tabletin unohtamisesta on kulunut alle 12 tuntia, valmisteen ehkäisyteho ei ole heikentynyt. Ota unohtunut tabletti heti, kun muistat, ja seuraavat tabletit normaaliin tabletinottoaikaan.
Jos yhden tabletin unohtamisesta on kulunut yli 12 tuntia, valmisteen ehkäisyteho voi olla heikentynyt. Mitä useamman tabletin unohdat, sitä suurempi raskaaksi tulemisen riski on.
Ehkäisytehon heikkenemisen riski on suurimmillaan, jos unohdat ottaa tabletteja läpipainopakkauksen alku- tai loppupäästä. Noudata sen vuoksi seuraavia ohjeita (katso jäljempänä oleva kaavio).

Olet unohtanut ottaa läpipainoliuskasta useamman kuin yhden tabletin
Ota yhteyttä lääkäriin.

Olet unohtanut yhden tabletin 1. tablettiviikolla
Ota unohtunut tabletti heti kun muistat, vaikka joutuisitkin ottamaan kaksi tablettia samalla kertaa. Jatka tablettien ottamista normaaliin aikaan ja käytä lisäehkäisyä (esim. kondomia) seuraavien 7 päivän ajan. Jos olet ollut yhdynnässä tabletin unohtamista edeltäneen viikon aikana, raskaus on mahdollinen. Kerro asiasta lääkärille.

Olet unohtanut yhden tabletin 2. tablettiviikolla
Ota unohtunut tabletti heti kun muistat, vaikka joutuisitkin ottamaan kaksi tablettia samalla kertaa. Jatka tablettien ottamista normaaliin aikaan. Valmisteen ehkäisyteho säilyy, eikä lisäehkäisyä tarvita.

Olet unohtanut yhden tabletin 3. tablettiviikolla
Voit valita jommankumman seuraavista vaihtoehdoista:
Ota unohtunut tabletti heti kun muistat, vaikka joutuisitkin ottamaan kaksi tablettia samalla kertaa. Jatka tablettien ottamista normaaliin aikaan. Älä pidä tablettitaukoa, vaan aloita seuraava läpipainopakkaus heti, kun nykyinen loppuu.
Tyhjennysvuoto tulee todennäköisesti vasta toisen läpipainopakkauksen lopussa, mutta tablettien käytön aikana voi esiintyä tiputtelu- tai läpäisyvuotoa.
Lopeta tablettien ottaminen käyttämästäsi läpipainopakkauksesta ja aloita 7 päivän tauko heti (laske mukaan myös päivä, jona unohdit ottaa tabletin). Jos haluat aloittaa uuden läpipainopakkauksen normaalina aloituspäivänäsi, lyhennä 7 päivän taukoa tarpeen mukaan.
Kun noudatat toista näistä kahdesta vaihtoehdosta, valmisteen ehkäisyteho säilyy.

Jos olet unohtanut ottaa tabletteja ja kuukautiset eivät tule odotetusti ensimmäisen normaalin tauon aikana, saatat olla raskaana. Keskustele lääkärin kanssa, ennen kuin aloitat seuraavan läpipainopakkauksen.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
kiitos! :) ei, en ole ollut yhdynnässä. voinko ottaa neljä tablettia kerrallaan jos vain en ole yhdynnässä pariin viikkoon? mitä haittoja siitä voi olla?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
mahollisesti saattaa hormooniannos olla liian suuri kerralla nautittavaks.. ? kannattaa oikeesti soittaa terkkarilles tai gynelles! :)