Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

E-pillerit.

  • Keskustelun aloittaja Haistappppa
  • Aloitettu
H

Haistappppa

Vieraileva tähti
#1
Noniin elikkä oon ajatellut ottaa e-pillerit, mutta mitä se sitten vaatii? Paljon ne maksaa ja kuin usein niitä pitää ostaa? Ja mitä lääkärissä tehdään ennen kuin ne saa ja saako ne edes heti kun käy lääkärissä...? Ja jos ne e-pillerit haluaa joskus lopettaa, nii miten se käy??

No kertokaa poies, kaikki mitä tiiätte. Kiitos!!
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Terveydenhoitajalta saa, jos käyt koulua tai soitat ehkäisyneuvolaan. Hinta riippuu merkistä, yleensä 8-10 e/kk. Apteekista voi ostaa esim. 1 tai 3 liuskaa tai enemmänkin, koska kelalta siihen ei saa korvausta. 1 liuska kestää merkistä riippuen 4 viikkoa.

Terveydenhoitaja voi antaa ensimmäiset e-pillerit (yleensä saa ilmaiseksi, jos on ensimmäiset) ja hän kyselee esim. tupakoinnista, mittaa verenpaineen, painon yms. Sitten kun ne ensimmäiset pillerit loppuvat, haetaan lääkäriltä resepti. Samalla samat mittaukset ja kyselyt ja gyne tekee gynekologisen tutkimuksen ja jos papa tutkimusta eli irtosolunäytettä sinulta ei ole otettu, se otetaan samalla kertaa, josta saa sitten viikon päästä tulokset soittamalla. Tapa vaihtelee kunnittain

e-pillerit voi lopettaa vaikka tyhjennysvuodon jälkeen tai myös kesken, jos ongelmia tulee.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Hei, huomasin että olen pakkausselosteen heittänyt pois joten etsin netistä ja myös keskusteluista mutta mitään hyvää vastausta en kysymykseeni löytänyt. Eli, olen nyt syönyt pillereitä jo pari vuotta, mutta en tiennyt että reseptin uusimisessa kestää viikko (ainakin omalla terveysasemalla). Tänään vein siis reseptin sinne ja sanoivat että vasta viikon päästä saan sen uusittuna, mutta tänään olisi pitänyt aloittaa uusi liuska.
Aloitus viivästyy siis viikolla, eli miten se vaikuttaa pillereiden ehkäisytehoon, vai onko siitä edes mitään haittaa?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Onko sulla siis ollut menkat eli olisit sen jälkeen aloittamassa uutta liuskaa? Eli et ole esimerkiksi syömässä niitä yhteen? Jos olet vasta ottamassa sitä liuskan 1. pilleriä tauon jälkeen, niin ehkäisyteho on kyllä normaalia heikompi kunhan pääset alottamaan taas pillerit. Kannattaa sitten lukea sieltä pakkausselosteesta, kunhan saat ne pillerit taas :) Voi olla, että menee myös kierto vähän sekasin, kun tulee tollanen ylimääränen taukoviikko, jos siis olet siinä vaiheessa kun oletan :D
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Juu eli siis menkat tuli normaalisti ja kun piti aloittaa taas uusi liuska, niin en voinutkaan vaan tuli vielä ylimääräinen viikon tauko. Noh, eiköhän se onnistu että yhden kuukauden käyttää kans niitä kortsuja, ärsyttää vaan ku soitin erikseen sinne terveysasemalle ja sieltä sanottiin että saan heti uusitun reseptin kun sen tuon sinne mut eipä näin ollutkaan... :)