Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

e-pillerit

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Moikka!
Oon seurustellu mun poikaystävän kans reilu kolme vuotta ja ollaan käytetty ehkäsynä kondomia. Ollaan keskusteltu yhdessä, josko aloittaisin e-pillereiden käytön. Mistä e-pillerit voisin helposti hankkia, hintaluokka (paljon kuukautta kohden) ja jos/kun lähden niitä jostain hankkimaan, tarviinko siihen kelakorttia? Kiitos jo etukäteen vastauksista :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Jos olet koululainen/opiskelija, terveydenhoitajalta voit saada aloituspakkauksen. Muussa tapauksessa kunnan/kaupungin ehkäisyneuvolasta tai terveyskeskuksesta varaat ajan. Lääkäri kyselee sulta elämäntapoihin, terveyteen ja suvussa esiintyviin sairauksiin liittyviä kysymyksiä ja määrää sitten sopivaksi katsomansa pillerireseptin. Menet reseptin kanssa apteekkiin. Kela-korttia ei kaikkialla tarvitse näyttää, ellei reseptiä ole määrätty sairauden hoitoon (esim. akneen jotkin pillerit) eli ellet voi saada Kela-korvausta lääkkeistä, mutta kannattaa se mukana olla varalta. Pillerimerkistä riippuen hinnaksi kuukaudessa tulee n. 6-17 euroa.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Joistain apteekeista saa myös opiskelijakortilla alennusta eli e-pilleritkin voi ostaa hieman halvemmalla.
 
E

Edamss

Vieraileva tähti
#4
Kelakortilla saat alennusta e-pillereistä. Itse kävin omasta terveyskeskuksesta hakemassa e-pillerini (YAZ) ja sain 3 kuukauden aloituspakkauksen. Sen jälkeen piti oliko se alle kahden viikon kuluessa käydä gynekologin tutkimuksessa (mikä siis ei satu kylmä oli vain).

Sen jälkeen apteekista kelakorttia näyttämällä sain e-pillerit (ottaen aina 3kk pillerit) ja hinta oli ALLE 40 euroa. Ei siis paha ollenkaan, kuten huomaat, että jos ottaa 3kk ni alle 40e saat ne. :D Ja olen syönyt pillereitä kohta vuoden ja pitäisi mennä uusii reseptini, jotta saan lisää pillereitä sitten.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Pakko hieman tarkentaa edellä olevia viestejä eli Kelakorvausta EI SAA e-pillereistä ellei ne ole tarkoitettu aknen hoitoon. Eli haettaessa e-pillereitä pelkästään ehkäisyyn et periaatteessa tarvi KELA-korttia mukaan, sillä korvausta ei ole mahdollista saada. Lisäksi Opiskelijakortilla ei ole mahdollista saada alennusta lääkkeistä, ainoastaan lääkkeettömistä tuotteista esim. raskaustestit, vitamiinit yms.