Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Huolestuttaako sikainfluessa?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Mua vähän huolestuttaa, koska mun paras kaveri on just lähdössä Meksikoon.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Joo, mun serkku on just vaihdossa meksikossa! Siltä kyllä tulee koko jan vietsii et se on ihan ok, mut nyt kun noita amtkustusrajoituksia yms alkaa olla ni pääseex se sielt vex?!
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Luotan Suomen terveydenhuolto-alan osaamiseen siinä määrin, ettei täällä ihan helpolla influenssaan kupsahdeta :) Käsittääkseni asiaa on dramatisoitu melkoisesti, ihan niin kuin lintuinfluenssaa ja sarsiakin aikoinaan.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#6
Kieltämättä se vähän huolestuttaa - mutta eipä sille mitään voi, joten en jaksa aktiivisesti angstata kyl...
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#7
Ei vielä huolestuta, mutta ehkä sitten, jos ja kun sikainfluenssa todella tulee tänne Suomeen, tai sitten, kun seuraava ulkomaanreissu on edessä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#8
eipä juurikaan. Kuulemma terveillä suomalaisilla ei ole vaaraa kuolla sikainfluenssaan, vaikka siihen sairastuisikin.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#9
ei sillee. haluisin kyl ehdottomasti tietää et jos kuolee sikainfluenssaan niin mihin siin kuolee? mikä siin niinku tappaa ihmisen?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#10
Eipä oikein huolestuta. Siinä vaiheessa jos se omaan lähipiiriin iskee tai oikeasti paisuu isommaksi jutuksi, alkaa varmaan enemmän huolestuttamaan, mutta ei nyt toistaiseksi ainakaan.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#11
Ei pelota. Lähinnä ärsyttää, että media ruokkii pandemian paniikkia ja saa ihmiset hamstraamaan yhtä sun toista ja etenkin pelkäämään. Ei niin mitään järkeä. Ja muutenkin, Meksiko hieman eri asia kuin Suomi - ajatellaan noita hygieniaoloja ja muitakin, niin todennäköisempää se varmaan on Meksikossa kupsahtaa kuin koto-Suomessa.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#12
Hmmm.. olin ihan varma, että kirjoitin tähän, mutta viestiäni en kyllä näe missään? :eek:

Vastaus oli kuitenkin etten ole erityisen huolestunut.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#13
Olen täysin samaa mieltä Unoviksen kanssa, ärsyttää, kun mediassa sikainfluenssasta ollaan tekemässä liian suurta numeroa. Ymmärrän toki, et taudin nopea leviäminen, kuolemantapaukset ja tietämättömyys synnyttää paniikkia ja siitä on hyvä tiedoittaa joukkoviestimissä. Mut onneks se on osoittautunut luultua vaarattomammaks. Tosin WHO liiottelee mun mielestä edelleen sen vaarallisuutta.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#14
Miten mahtaa olla, kun poikaystävä tulee kuukauden päästä kotiin amerikasta. Mitä pitää varoa? Karenssiaika (ei oikeen iske kun ei olla nähty moneen kuukauteen)?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#15
Ei huolestuta. Ainaki suomessa ollu sikainfluenssa on vaikuttanu lievältä ja luotan suomen terveydenhoitoon. Sitte jos ihmisiä alkais suomessaki kuoleen siihen ja tarttuis yhtä nopeesti ku nyt niin vois alkaa pelottaa. Mutta vielä ei oo minkäänlaista hätää.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#16
mikä nyt on porukalla tilanne ku tää on levinny suomessaki laajasti? ootteko ottanu rokotteen tai aiotteko edes ottaa?

ite en jaksa/halua pahemmi huolestua. rokotteen ottaminenkaa ei houkuttele. ootan vaa sitä et koko sikainfluessa menee ohi
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#17
Nyt kun se on levinnyt Suomeen, ei edelleenkään hätkäytä. En kuulu riskiryhmään ja olen muutenkin fyysisesti (ja henkisesti) täysin terve. Rokotetta en meinaa ottaa. Jos se tarttuu muhun niin sit tarttuu. Sairastan taudin kiltisti kotona, etten tartuttais sitä muihin.

Huvittaa, kun jotkut on edelleen hysteerisiä sikainfluenssasta. Taudin ei ole todettu olevan vaarallinen suurimmalle osalle ihmisiä. Kuitenkin eräs ystäväiseni lotraa käsidesillä 24/7 ikuisessa tartunnan pelossa. Vähän kuin kuvittelis laihtuvan rasvoja välttelemällä:D.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#18
No itseni osalta en pelkää,mutta hoksattiin toissapäivänä että poikakaveri kuuluu EHKÄ riskiryhmään, ja rupesin pelkäämään sen puolesta. Varsinkin kun sen koulussa ja kotipaikkakunnalla on ollu tosi paljon nyt sitä possulenssua...

Varmaan munkin pitäis poikakaverin takia ottaa rokote, mutta kun mitkään ohjeet eivät oikeastaan suoraan sano että kuuluuko hän riskiryhmään vai ei:/
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#19
Osanotot Tornioon pienen tytön omaisille..

Ite ilmeisesti sairastan tautia nyt. Äkillisesti iski kuume ja lihaskrampit jne, kaikki oireet just samoja paitsi kuume oli koko sairastamisen ajan suht alhainen. Kuulemma kelakin säästää, eikä tautia saa varmennettua labratesteillä. Jes.

Onko täälä muita sairastaneita? Mulla nimittäin on vielä kuumeen laskemisenkin jälkeen ollut outoja huimaus-/oksetuskohtauksia varsinkin aamuisin. Vai onko tuo jotain muuta?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#20
No nyt mäki rupeen lotraamaan sillä käsidesillä ja hankin rokotteen oitis, kun saan:O! Sain äsken tietää kuuluvani riskiryhmään:(. Ei paljon huvittais saada tartuntaa, vaikken siihen kuoliskaan. On kuitenkin aina olemassa se riski.