Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Karppaus

  • Keskustelun aloittaja Anuski
  • Aloitettu
A

Anuski

Vieraileva tähti
#1
Hei oon nyt parin päivän ajan tutustunu tällaseen ku karppaus. Serkkuni hehkutti, on saanut raskauskiloja pudotettua 8 kahden kuukauden aikana (enemmän kuin koko viimesyksynä "normaalin" ruokavalion avulla) karppauksen avulla. Onko muille tuttua, onko toiminu (painonpudotuksessa, virkeämmässä olossa yms.)ja mitä mieltä ootte koko hommasta?

Karppaushan tarkoittaa siis vähähiilihydraattista ruokavaliota. Vältettäviä aineita on viljat, pasta, valkoinen riisi, valkoinen jauho, peruna, sokeri yms. Ja yllätyksekseni myös hedelmiä (sisältävät paljon sokeria). Lähes rajattomasti voi syödä lihaa, kalaa, kanaa, äyriäisiä, kananmunaa, mausteita sekä kasviöljyjä ja voita. Suositaan paljon vihreitä kasviksia. Enemmän voi tutustua aiheeseen sivulla www.karppaus.info

(Pyydän anteeksi mikäli tällainen keskustelu jo on, itse en löytänyt haun avulla)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
ONhan toi varmasti kätevä tapa pudottaa painoa :) omastaki lähi piiristä löytyy ihmisiä jotka on karppauksella pudottanu useita kiloja.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
joo kyllä toimii, itsellä ainakin paino putosi ja sain parissa kuukaudessa 4 kiloo pois :) mutta se kyllä vaati paljon itsekuria mutta kun alkuun pääsi niin kyllähän se siitä. mutta kun lopettaa karppauksen niin kyllä ne kilot sieltä suht nopeasti takaisin tulevat ja jos karppauksen aikana retkahti hiilari pommeihin niin hyvin nopesti paino nousi.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Ite en oo kokeillu mutta miun äiti on.

Vuoden aikana laihtunu semmoset reilut 20 kiloo eikä meinannu vissiin vaihtaa enää normaaliin ruokavalioo ni ei sille niitä kiloja koskaan takasin tuukkaa :D
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Kannattaa kokeilla! Äitini on kokeillut ja hän laihtui todella paljon ja voi muutenkin paljon paremmin. Kannattaa tutustua näihin Antti Heikkilän kirjoihin;

Antti Heikkilä: RAVINTO & TERVEYS (VHH)

Antti Heikkilä: HYVÄN OLON KEITTOKIRJA (VHH)

Antti Heikkilä: HYVÄN OLON KEITTOKIRJA 2 (VHH)

Kannattaa lainata kirjastosta niin tulee halvemmaksi :)

Itse olen nyt aloittanut karppauksen, mutta saatan välillä syödä spaghettia jne. Hedelmiäkin syön. Eihän kaikkea tarvitse orjallisesti noudattaa.. Olen myös huomannut, että jaksan paljon paremmin ja ei tarvitse syödä niin usein kun on jättänyt hiilihydraatit.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#6
Kokeilin joskus muutama vuosi sitten, mutta lopetin kun en jaksanut enää urheilla. Kyllä mä vieläkin syön ns.hiilihydraattitietoisesti, mutten laske mitään määriä. Olo ainakin virkistyy ja pöhötys häviää turhien hiilihydraattien myötä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#7
Niin siis tuohan kuulostaa suomeksi samalta kuin terveellinen ruokavalio. ei tarvitse edes laihdutus olla pohjalla kun osaa välttää valkoisia jauhoja ymsyms. Appelsiinissa ja mandariinissa on sokereita, omena on paras vaihtoehto. kasvikset on ylläri ylläri terveellisiä, valkoista lihaa kannattaa aina syödä enemmän sekä kala ja kana todella hyviä terveellisen/ laihdutussruokavalion kannalta. en ole ikinä kuullut karppauksesta, miellän tuon kaiken vain itsestäänselvyydeksi, jos sillekin pitää keksiä uusi muotinimi niin olkoon = D ja siis jos noudattaa terveellistä ruokavaliota/"karppausta", ei pitäisi erikoisemmin kiloja olla ja muutenkin elimistö saavuttaa tasapainon, mutta tietenkin liikuntaa nyt pitäisi aina harrastaa. mutta joo, eiköhän tuo auttaa koska terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o ! itselläni ei ole ongelmaa herkkujen kanssa, koska silloin tällöin saatan popsia herbalife-proteiinipatukan, joka nimenomaa karkottaa makeannälkää, lopulta edes nuo eivät maistu. kannatan!
jotkuthan sanovat että ihminen voi syödä mitä vain, kunhan kuluttaa sen pois. eri asia mitä sisäelimet ja verisuonet siitä tykkäävät.
 
A

Anuski

Vieraileva tähti
#8
Sitrukselle:
Karppauksessahan siis syödään rasvaa aikalailla paljon, rasvahan on siis pääenergianlähde. Ei mee ihan virallisiin suosituksiin ;)

Mutta nyt oon muutaman päivän karpannu ja paino laskenu lähes 2 kiloo (pääasiassa tod.näk. nesteitä) ja olo on tosi energinen. Ikinä en oo viikonlopun aikana touhunnu näin paljo ku nyt :D Kasviksetki maistuu yllättävän hyviltä :eek: Ja eipä oo muuten koko aikaa nälkä niin kun mulla on aikasemmin ollu ;)

Eli hyvältä näyttää =)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#9
Olen suunnitellut aloittavani vähähiilihydraattisen ruokavalion, mutta olosuhteiden pakosta en varmastikaan pysty sitä täysin noudattamaan. Kiinnostaa kuitenkin se, palautuuko kilot nopeasti takaisin dieetin jälkeen? Oma järkeni sanoo, ettei, jos kulutan sen minkä syön, mutta vaikuttaako hiilihydraattien palauttaminen jollain tapaa?

Taitaa suurimmaksi ongelmaksi muodostua herkut :D
 
A

Anuski

Vieraileva tähti
#10
Siis mäkin välillä syön jotain ei niin vähähiilarista. Mut joskus se painon jumitus helpottaa ku välillä syö vähän hiilaria. Ja siis täähän ei oikeestaan toimi dieetin tapasesti vaan sulla pitää jatkaa sitä sit pidempään :)

Ja noista herkuista, mä olin kans melkonen herkkuhiiri! Saatto joskus mennä jumbokarkkipussi joka päivä viikon ajan. Mut nyt ei oo tehny mieli! Ja jos vähän on tehny mieli nii on pystyny sen tosi hyvin taltuttaa. Ja sokeriset ruuat alkaa maistuu ihan pahaltaki ku vähä aikaa syö sokeritonta ruokaa, tai lähes sokeritonta :D Usko pois ;) Mäkin epäilin mut enpä epäile enää..
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#11
Niin, ehkä oikeampi termi olisi minulle sitten Atkinsin dieetti eikä karppaus. Ainakin aluksi haluaisin vain kokeilla ruokavaliota ilman perunaa, riisiä, pastaa ja muuta hiilaripitoista. Jos kuitenkin jatkossa lisään ruokavaliooni edelleä maininut, olisi kiva tietää vaikuttaako se painon nousuna. Väistämättäkin tulisin varmasti laihtumaan vähähiilarisella ruokavaliolla, kun melkoinen hiilihydraattihirmu olen.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#12
Juu määki oon kuullu karppauksesta vaan hyvää! Sanotaan, että ruokavalio perustuu niihin aineksiin, joita ihminen on kautta aikain syönyt. Jauhot yms ovat tulleet vasta myöhemmin. Kyseessä ei oo siis pelkästään uusi villitys. :D Oon aattellu, että alotan kokeilun heti syksyllä, kun muutan omaan kämppään. Kotona kokeilu ei onnistu, ku muut eivät oo mukana.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#13
Toimii! Mut pointtina on se et jättää sokerit ja valkoset jauhot sunmuut. Ei kannata panikoida siitä et syö vihanneksia koska niissä on ns"hyviä hiilareita" :)
 
A

Anuski

Vieraileva tähti
#14
Itellä on alkanu ainaki hyvin, painoa tippunu reilussa kolmessa viikossa yli neljä kiloa :) Ja syön enemmän vihanneksia kun koskaan aiemmin. Itse en ole niin tiukka noissa hiilareissa eli en ketoile. En oo koskaan laskenu vaan näppituntumalta voisin sanoa että ne asettuu 30-50 välille. Riippuen vähän päivästä :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#15
Itellä eka päivä karppausta ja olo on aivan KAUHEA! Kylmiä ja kuumia aaltoja, Jalat puutuu, väsyttää ja tekee mieli karkkia vaikka aiemmin oon ollu suolaisten herkkujen ystävä. Limusta en luovu koska koko ikäni oon juonu sitä 1½ l päivässä mutta nyt siirryin ligth versioon. Saa nähä otetaanko tästä uusi elämäntapa vai jääkö kokeiluksi. Vaakaa en käytä.
 
A

Anuski

Vieraileva tähti
#16
Ekat päivät voi olla tosi kauheita. Mut jos jaksat pari viikkoa niin olo varmasti helpottuu :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#17
Itse olen karppaillut kohta neljä viikkoa ja olo on suoraan sanoen huikea! Hiilihydraatteja tulee päivän mittaan popsittua 20-30, joten en minäkään aivan ketoile. Painoa minulta on pudonnut 4 kiloa eli 1 kilo per viikko, osa tietysti nestettä.
Liikuntaakin tulee harrastettua viikottain, joten sekin varmaan auttanut kilojen karistamisessa.
Herkkuja minun ei ole tehnyt edes mieli, vaikka monet juhlat olen tässä kesän aikana kiertänytkin.
Alussa ajattelin, että kokeillaan miten toimii, mutta oon nyt jo koukussa tähän elämäntapaan, sillä olen huomattavasti energisempi ja ihoni suorastaan hehkuu. Karistettavaa löytyy vielä 8 kiloa, joten karppaillaan karppaillaan läpi elämän. SUOSITTELEN!
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#18
Mitä kaikkee tossa ruokavaliossa pitää siis ehdottomasti jättää pois ja mitä taas pitäisi sitten syödä?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#19
Oon karpannut aina välillä.

Äiti on pudottanut painoa yli 10 kiloa tällä tyylillä, mutta se on oikeasti todella tarkka siitä mitä syö.

Itse tulee syötyä miten sattuun nyt kesällä. Jäätelöt, karkit ja limsat (tosin juon edelleen sokeritonta limsaa) on tullut takaisin, vaikka mä ne jo tammikuussa onnistuin lopettamaan. sanotaanko, että paino ei ole pudonnut kuin muutaman kilon. Lisäksi mä syön hedelmiäkin! Tuntuu vaan niin väärältä lopettaa hedelmien syöminen, kun ne on niin ihania!

Jos yrittäisin taas tosissaan, kun syksy tulee ja työt alkaa.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#20
Tiettyyn rajaan asti järkevää.

Valkoista vehnäjauhoa ja valkoista sokeria elimistö ei tarvitse mihinkään ja ne vain kuormittavat sitä. Leipää en kuitenkaan jättäisi ruokavaliosta pois; täysjyväleipä tekee hyvää suolistolle ja kuidut ovat todella tärkeitä.

Kananmunan ja rasvan suuri määrä nostaa kolesterolia. Eräs tuttuni oli aloittanut juuri tiukkalinjaisen karppauksen; hän oli laihtunut 3kg lyhyessä ajassa, mutta kolesteroliarvot olivat hypänneet taivaisiin.

Salaattien, kalan ja kasviöljyn syönti on mielestäni järkevää ja ne kuuluvat myös "normaaliin" ruokavalioon.