Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Kemiallinen kuorinta kotona

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Halusin jakaa kokemuksiani itse tehdyistä kemiallisista kuorinnoista, kun on tullut kokeiltua kaikenlaista aknen ja siitä seuranneiden arpien käsittelyssä. En ole voinut teettää kalliita hoitoja lääkäreillä tai kosmetologeilla, vaan olen tehnyt kuorintoja itse turvallisista ja tunnetuista nettikaupoista ostetuilla liuoksilla.

Aloitin kemialliset kuorinnat 40 %:lla glykolihapolla ja 15 %:lla salisyylihapolla, eli BHA-hapolla. Glykolihappo- ja salisyylihappokuorinnat yhdessä auttoivat rasvaisen ihon taltuttamiseen, ja ehkä hiukan häivensivät aknearpia. Tilasin tuotteet täältä: http://www.skinprofessionals.nettisivu.org (suomalainen nettikauppa)

Salisyylihappo osoittautui tehokkaaksi säännöllisessä käytössä. Käsittely teki ihon hiukan ryppyiseksi muutamaksi päiväksi, jonka jälkeen ihon kuoriutuminen alkoi ja sitä kesti noin pari-kolme päivää. Salisyylihappo eli BHA vähentää ihon rasvaisuutta, auttaa ryppyihin ja arpiin.

Seuraavaksi kokeilin jo tujumpaa tavaraa, eli 20% TCA-kuorintaa.

Olen kuorinut TCA:lla nyt varmaan kolme-neljä kertaa ja pari kertaa käsitellyt pelkkiä aknearpia. Viimeisimmän kuorinnan tein neljä päivää sitten, nyt käyn läpi tätä ikävintä vaihetta, eli naaman kiristysvaihetta. Levitin viime kerralla kolme kerrosta liuosta kasvoille keskittyen poskien arpialueille. En ole kerrostanut liuosta ennen näin montaa kertaa, mutta tämä kertaa tuntuu selvästi tehokkaammalta kuin edelliset, sillä tätä kiristysvaihetta on kestänyt pidempään, eikä iho ole vielä repaleinen neljänkään päivän jälkeen kuorinnasta.


Miedompien kemiallisten kuorintojen kanssa kuorintojen tekemisen opettelu on ollut mielestäni hyvä juttu, koska olen uskaltanut ja osannut tehdä rankempaakin TCA-kuorintaa kotona itsekseni. Tällä tavalla olen säästänyt rahaa melkoisen summan, eikä minun ole tarvinnut lähteä pois kotoa tai paikkakunnalta saadakseni kemiallisen kuorinnan. Uskallan kyllä suositella kotona itse tehtäviä kemiallisia kuorintoja muillekin, sillä niistä on oikeasti hyötyä, ja samanlaisen tai jopa paremmankin lopputuloksen saa, kun tekee kuorintoja itse. En todellakaan aloittaisi kuorintojen tekemistä TCA-kuorinnasta, mutta esim. salisyylihappokuorinta rasvaiselle iholle tai maitohappokuorinta (Lactic acid, Alpha Hydroxy Acid) herkälle iholle on turvallinen itsekin tehtynä. Itse tehdyt kuorinnat ovat myös edullisia, joten huono taloustilanne ei enää rajoita tasaisen ihon saavuttamista.