Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

kuinka paljon ja kauan pitää juoda että se alkaa vaikuttaa terveyteen ihan oikeesti?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Eiköhän se ole vähän yksilöllistä, ei ole olemassa mitään tiettyä määrää tai aikaa, milloin juomisen haittavaikutukset alkavat näkyä. Sanotaan nyt vaikka, että juot pullon kossua joka päivä 10 vuoden ajan, niin voit kyllä olla lähes 100% varma, että sinulla on maksakirroosi tms. alkoholiin vahvasti liittyvä sairaus. Esim. muistikatkokset voivat tulla esiin melko varhaisessakin vaiheessa, mutta juomisen jatkuessa ne pahentuvat ja vähitellen kehittyy alkoholidementia aivojen rappeutumisen myötä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Ei välttämätät tarvitse juoda pulloa kossua joka päivä vuosien ajan. Alkoholin vaikutukset ovat yksilöllisiä. Tuttuni kuoli juuri alkoholiin, eikä hän juonut vuosia päivittäin vaan hänellä oli vuosien ajan satunnaisia ryyppyputkia, jotka kestivät viikosta reippaaseen kuukauteen kerrallaan. Viimeisin ryyppyputki kävi sitten kohtaloksi :/
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
En kyllä tarkoittanutkaan, että tarvitsisi välttämättä juoda noin paljon ja joka päivä, se oli lähinnä kärjistetty esimerkki siitä, milloin voi olla käytännössä varma siitä, että terveysvaikutukset tulevat näkyviin.

Jo runsas kertakäyttö voi olla kohtalokasta, johtaa jopa kuolemaan. Alkoholimyrkytys voi syntyä runsaasta kertakäytöstä. Lisäksi runsaaseen alkoholin käyttöön liittyy myös monia muita riskejä, kuten onnettomuudet, tapaturmat, väkivalta sekä sammuminen --> siitä voi seurata jopa halvaantuminen, kun sattuu sammumaan huonoon asentoon (nämä nyt eivät ole kaikki terveysvaikutuksia, mutta haluan tuoda ne esille).

Ja kyllähän jo sellainen tissuttelu näkyy, kun esim. hampaat altistuvat usein hapoille. Vähitellen hampaisiin tulee eroosiota, ne alkavat katkeilla, tippuvat pois ja tulee tulehduksia, jotka vaikuttavat suun terveyden lisäksi myös muualle elimistöön (bakteerit voivat muodostaa verihyytymän kaltaisen tukoksen ja aiheuttaa näin esim. sydänkohtauksen. Ehkä hieman pikkutarkkaa tietoa, mutta eipä tällaisia tule ajatelleeksi useinkaan, ellei asiaan ole perehtynyt :)