Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

kysymyksiä käsiin hierottavista desinfiointiaineista

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
1) kauanko käsiin hierottavien desinfiointiaineiden vaikutus kestää?
2) jos pakkaukseen ei ole merkitty parasta ennen-merkintää, kauanko niitä uskaltaa käyttää?
3) mitä tapahtuu, jos käyttää vanhentunutta desinfiointiainetta?
4) jos pakkaukseen on merkitty ajoahaittaava kolmio, voiko ajaa autoa sen jälkeen, kun on hieronut desinfiointiaineen käsiin?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
1) Desinfiointiaineella tapetaan käsistä siinä jo olevat bakteerit. Kun aine on haihtunut käsistä (eli milteipä samantien käsiin hieromisen jälkeen) alkaa käsiin kerääntyä uudelleen bakteeristoa. Tästä syystä esim. hoitohenkilökunta läträä sen desinfiointiaineen kanssa alinomaan.
Vaikutus on siis minuutista muutamaan minuuttiin.

2) Niin kauan kuin merkintä sallii. Itse olen kyllä käyttänyt reippaasti senkin jälkeen, jos ainetta on säilytetty oikein.

3) Ei mitään sen kummempaa. Jotkut desinfiointiaineet menettävät tehoaan ja saattavat tehdä ihon pintaan kalvon, jollainen tulee myös alkoholipitoisen kasvoveden käytön yhteydessä. Toiset aineet taas haihtuvat nopeammin kuin olisi tarkoitus, jotkut taas eivät meinaa haihtua ollenkaan. Mutta siis varsinaisesti mitään vaarallista tai huolestuttavaa ei tapahdu jos käyttää ns. vanhentunutta ainetta.

4) Niin kauan kun haistaa etanolin, ei saa ajaa. Höyry voi aiheuttaa uneliaisuutta ja pyörrytystä. Jos purkin kyljessä on kolmiomerkintä, on aine normaalia desinfiointiainetta voimakkaampaa, jolloin myös höyryt ovat paljon voimakkaampia. Mutta siis, jos ainetta ei hiero käsiinsä autossa, riski hönkiä höyryä niin, että siitä aiheutuisi vaaraa on melko pieni.