Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Kysymyksiä klamydiaan liittyen

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Olen epäillyt jo jonkin aikaa että minulla olisi klamydia, sillä virtsatulehduskierre on kestänyt viime talvesta saakka.
Aluksi epäilin että kyse on pelkästä virtsatietulehduksesta, sillä terveydenhoitajani sanoi että hänelläkin oli vuoden ajan uusinut tulehdus. Nyt olen kuitenkin lukenut asiasta hieman lisää ja huomannut että myös klamydiassa näyttää olevan samoja oireita. Mitä luulette, onko liian myöhäistä hoitaa klamydiaa?

Olen lukenut että klamydia aiheuttaisi lapsettomuutta ja olen siksi erityisen huolestunut. Kuinka kauan klamydian ns."kestää" olla hoitamaton ennenkuin se aiheuttaa pysyviä vaivoja?

Miten testi käytännössä tehdään? Rohkaiskaa minua menemään tekemään testi, pelkään että saan terveydenhoitajalta kamalan "moraalisaarnan" jne.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Mene heti kun vaan pääset terveyskeskukseen tai jonnekin,missä voit tehdä sukupuolitautitestin. Testi tehdään joko virtsanäytteestä tai lääkäri voi tehdä sen tavallisella gyne-käynnillä. Klamydiaan määrätään 4kpl zhitromax-lääkettä, klamydian hoito tapahtuu kertahoitona. Eli ne 4kpl tabuja kerralla naamaan, sitten 2 vko ilman seksiä ja tadaa,klamydia on hoidettu!
klamydia on tosi yleinen nykyään ja helppo hoitaa koska siihen tarvitaan vain se kertalääkitys. älä jänskätä "moraalisaarnaa", tuskin ne alkaa saarnata :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Kiitos vastauksestasi :) täytyneen mennä tekemään, kerta hoitokin näyttää olevan varsin helppoa.