Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Lääkäriin ?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Kävin niinkin hullusti tänään, että sain ulkona seistessäni melkoisen määrän märkää lunta katolta niskaani.(Ja tämä ei sitten ole vitsi, vaikka kaikkia se tuntuukin mahdottomasti naurattavan.)

Toppatakin huppu päässä taisi pelastaa aika paljon, ettei lumi päässyt suoraan iholle putoamaan (oli sen verran kova isku,että iho olisi luultavasti vähän kärsinyt),mutta kipeää teki ja siitä asti on pää särkenyt ja ollu oksettava olo. Niska meni vasemmalta puolelta AIVAN jumiin. Pitäisköhän käydä vielä kuitenkin, varmuuden vuoksi lääkärissä?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Luultavasti se päänsärky ja oksettava olo johtuvat siitä iskun aiheuttamasta tärähdyksestä, ei niinkään siitä, että siellä olisi jotain vikana. Samoin se, että on niska jumissa. Mieti ihan normaalia tilannetta, jossa olet vaikka kolauttanut pään kaverin kanssa yhteen. Ihan varmana särkee päätä ja oksettaa koko loppupäivän. Sinuna en huolestuisi turhaan, mutta jos vielä maanantaina on paha olo, niin sitten ehkä kävisin lääkärissä.

Itselläni on ollut pari kertaa niska niin jumissa, etten ole saanut päätä käännettyä (niksahtanut jumiin kun käänsin päätä). Yleensä siinä on mennyt pari päivää, että pää lähtee taas kääntymään ja on ollut kyllä tosi paha olo. Lääkäri neuvoi minulle, että laitan kuumavesipullon tai lämpimän pyyhkeen siihen jumikohtaan parin tunnin välein ja samoin suositteli mobilatin käyttöä. Se ottaa sen pari päivää, että lihakset rentoutuu. Olo on tosi tuskainen ja päätä särkee koko ajan, mutta ei sille tilanteelle oikein muuta voi tehdä.

Yksi juttu sitten vielä. Olitko seisomassa jollain alueella, jossa oli merkitty, että siellä pudotetaan lunta katolta? Nimittäin, jos et ollut eikä katolla ollut edes kukaan pudottamassa niitä lumia, vaan ne tuli sieltä itsekseen alas, niin voit vaatia taloyhtiöltä korvausta. Kunnolla sen pudottelualueen merkitseminen JA huolehtiminen siitä, ettei lumet pääse putoamaan katolta muutenkaan kuuluu taloyhtiön tehtäviin. Huonosti hoidetusta hommasta saa kyllä korvausta. Jos se alue oli taas merkattu, että sieltä pudotetaan lunta, niin sitten et voi kuin syyttää itseäsi.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Huh sulla kävi mahdoton tuuri, jos olis ollu köntti jäätä siinä mukana niin sultahan olis voinu mennä henki!

Jos mä olisin sä niin soittaisin kyllä vielä terveyskeskukseen ja kertoisin, mitä tapahtui ja mitä oireita sulle tuli. Siellä he osaa varmasti sanoa, että kannattaako päätä käydä näyttämässä oikein paikanpäällä.

Noista korvausasioista vielä, niin luulenpa että korvauksia on aika vaikeaa alkaa vaatimaan ainakaan ilman lääkärintodistusta tai muita todisteita... En tunne lakia, mutta näin kuvittelisin.

Diara, luntahan voi pudota katolta ilman, että sitä erikseen ollaan siellä pudottamassa, jolloin kaduilla on toki oltava selkeät varoitusmerkit ihmisille. Mutta itsekseen putoavasta lumesta ei voida aina varoittaa, muutenhan koko kaupunki olisi tukossa eivätkä ihmiset voisi kävellä juuri missään, paitsi ehkä ajotiellä!
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Et tarvi lääkäriä. Kipulääkettä ja lämmintä kättä saisit vain kuitenkin :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Luulen, että oksettava olosi johtuu tärähdyksestä ja pääkipusi jumittuneista niskoista :)

Itselläni on niskat tosi jumissa ja kipeät niin sen takia on myös
välillä pääkipeänä. Itselläni on kerran puutunut kaula, vaikka se tyhmältä kuulostaakin, mutta sekin johtui lääkärin mielestä siitä, että joko hyperventiloin tai mun niskat on vain niin jumissa. :/ Harmi ettei ole varaa mennä mihkää hierojalle.. :S

Oksettava olisi voi johtua myös noista jumittuneista niskoista.