Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Lähihoitaja

  • Keskustelun aloittaja Edamss
  • Aloitettu
E

Edamss

Vieraileva tähti
#1
Millainen on lähihoitajan pääsykoe?
Kuinka vaikea se on tai helppo.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Itse opiskelen ekaa vuotta lähihoitajana. Lähihoitjaan pääsykoe oli mielestäni helppo. Eka kirjalliset tehtävät sen jälkeen ryhmäkeskustelua ja viimeiseksi puhumista psykologin kanssa. Tärkeintä oli olla oma itsensä ja olla reipas :) Tsemppiä !
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
itelläni oli neeawn sanomien lisäks myös opettajan keskustelu.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Meillä oli tosiaan ne kirjalliset kokeet (matemaattisia, loogista päättelyä, äidinkielellisiä yms. tehtäviä) ja sitten oli se ryhmäkeskustelu. Tehtävät ei mun mielestä olleet mitenkään vaikeita ja niissä oli myös sellasia tehtäviä, mihin ei ollut olemassa oikeaa vastausta. Muistaakseni jossain piti kertoa ainakin jotain itsestään ja sitä käytiin vähän sen psykologin kanssa sitten läpi. Ryhmäkeskustelussa meille annettiin aihe (en enää muista mikä) ja alkaa sitten ratkomaan kyseistä ongelmaa. Siinähän sitten tarkkailtiin, että minkälaisen roolin kukakin ottaa keskustelussa. Kannattaa siinä ryhmäkeskustelussa koittaa saada äänensä kuuluviin ja ottaa kantaa lyhyesti ja ytimekkäästi, jos suinkin mahdollista :)

Meillä kyllä se psykologin haastattelu oli ainakin omalla kohdalla aika mitään sanomaton. Kysy multa muistaakseni onko mulla sisaruksia ja jonkun toisen asian siihen yhteen tehtävään liittyen ja se oli siinä. Kait jotkut siellä kauemminkin vietti aikaa :D Ei kannata jännittää pääsykoetta, vaan olla oma itsensä, sillä sehän lopulta on tärkein ja osoittaa sen, sovellutko alalle vai et :)