Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Matkavinkkejä Roomaan!

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Kertokaahan vinkkejä ja matkakokemuksia roomasta; milloin olitte siellä, missä kannattaa käydä ja mihin aikaan, missä oli hyvää/pahaa ruokaa, missä shoppailitte edullisesti, millä menitte hotellille jne jne. Kertokaa kaikki mitä tulee mieleen! :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Moi!:)
Oltiin viime lokakuun puolessavälin roomassa viikko. Mukava reissu oli, sää alkoi tosin olemaan jo hieman viileämpi varsinki aamuisin, mutta iltapäivällä tarkeni hyvin vielä "kesävaatteissa". Suosittelisin kuitenkin enemmän esim. syyskuuta, jos haluaa että on vielä kunnolla lämmintä!:) Mutta toisaalta kun nähtävyyksiä kiertelee päivät kattelemassa on oikeestaan parempi et ei oo niin kuuma. Kyllä keskipäivällä tuolloinki nousi lämpötila jonnekki 25 mut aamulla tosiaan oli about 15 astetta! Hotellin suosittelen ottamaan keskustan tuntumasta, miel suht läheltä metroasemaa niiku meilläki oli. Meidän hotellin nimi oli Priscilla. Kävelymatkan päässä oli jo paljon nähtävää kuten espanjalaiset portaat. Metrolla pääsi myös nopeasti paikasta paikkaan, mutta monet nähtävyydet näki ihan ku lähti vaan kävelee pitkin kaupunkia. Esim. colosseumin lähiympäristössä oli monenmonta nähtävyyttä. Siinä ihan äärellä myös forum romanum- raunioalue, jonka katsomiseen suosittelen kahta päivää (huom. alueelle myydään juuri kahden päivän lippuja). Vatikaanissa suosittelen myös käymään kirkko+ museo. Näihinki saa pari päivää uppoomaan! Villa Borghesen puisto, suosittelen myös ehdottamasti! Yksi ihanimpia näkemiäni puistoja! Ruoka vaihteli missä oli hyvää missä ei... La Baita nimiseen ravintolaan älkää menkö, jos ette halua vatsatautia!!! Katottiin silmät pyöreinä ku kokki leikkas kinkkua pitsan päälle heti sen jälkeen kun oli leikannut samalla leikkurilla raakaa lihaa!! Ei siis puhdistanut laitetta välillä ja huom. pitsa ei mennyt enää uuniin kun kinkut oli sen päälle vuoltu! Burb! Jäi ruoat syömättä... Pastaravintoloita suosittelen bolognese pasta oli useissa hyvää:)