Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Miehen sairaalloinen veli

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Elikkäs olemme olleet mieheni kanssa 6v yhdessä. Elämä meillä on ollut ihanaa ja kaikki muu menee todella hyvin paitsi riitaa meillä aiheuttaa mieheni veli.

Velipoika on rikollinen ja tälläkin hetkellä istuu tuomiotaan vankilassa. Hänellä on paljon erinäisiä rikoksiaan takanaan, milloin tapon yrityksiä, raiskauksia ja pahoinpitelyjä. Jutun aihe lähteekin siitä, että en voi hyväksyä veljen tekoja eikä varmasti tarvitsekkaan. En vaan pysty sietämään häntä saati sitten että joku rikollinen istuu kahvipöydässämme. Mieheni ei edes halua neuvotella asiasta tai jutusta syntyy valtava riita. Ymmärrän että se on hänen rakas veljensä, vaan mieheni mielestä veli ei ole tehnyt mitään väärää eikä pahaa. Mieheni muu suku näkee sormien läpi eikä voi myöskään sietää "suvun mustaa lammasta" rikoksineen. Mielenkiintoa vain herättää syöttääkö veli miehelleni jotain paskaa aivoihin, että mieheni on sen takia niin sinisilmäinen?

Mitä minun pitäisi teidän mielestänne tehdä, sietää mieheni rikollistaustaista veljeä vai antaa asian vain olla? Apua todella tarvittaisiin.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Kyse on miehesi veljestä. Veljessuhde on monimutkainen asia, jota ei kukaan ulkopuolinen osaa selittää tai ymmärtää. Se on syy siihen, miksi miehesi näkee veljensä erilaisessa valossa, kuin mitä sinä ja muut sukulaiset. Ei miehesi tule veljeään kieltämään, vaikka tämä tekisi mitä.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse hyväksyä miehesi veljen tekosia. Mutta et voi kieltää miestäsi kutsumasta veljeään teidän Yhteiseen asuntoonne, sillä hänellä on samanlainen oikeus kuin sinullakin kutsua haluamiaan ihmisiä luoksenne. Sen sijaan, voit ilmoittaa, että et tule olemaan paikalla silloin, kun miehen veli on kyläilemässä.
Toki yksi ratkaisu on se, että ilmoitat miehesi veljelle suoraan, että et hyväksy hänen tekosiaan, ja tästä syystä et pidä hänestä, mutta siedät miehesi vuoksi. Tällöin vain koetat opetella sietämään miehesi velipoikaa sen verran, että kykenet istumaan samassa kahvipöydässä sen ajan, mitä mies teillä kyläilee.

Kovin helppoja ratkaisua tilanteeseen ei ole, sillä et voi kieltää mieheltäsi suhdetta veljeensä, mutta toisaalta kaikki tekemäsi ratkaisut tulevat satuttamaan miestäsi. Kannattaa koettaa keskustella miehesi kanssa, että kumpi menettelytapa olisi hänestä siedettävämpi; Se, että et ole paikalla kun velipoika vierailee vai se, että kerrot mielipiteesi velipojalle suoraan ja koetat sietää miestä sen pakollisen hetken.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
No nyt voin puhua ihan omasta kokemuksesta, eli oma veljeni on istunut vankilassa tasaisin väliajoin ja muutenkin tehnyt elämässään kaikkea tyhmää ja hölmöä. Silti kaikesta tästä huolimatta rakastan veljeäni todella paljon. En ole ylpeä hänen teoistaan, ja uskallan suuttua hänelle ja aika usein olen pitänyt hirveitä saarnoja.
Mutta en ikinä voisi kääntää veljelleni selkääni. Hän on osa minun elämääni, ja en vaihtais sitä mihinkään.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Minullakin on perhepiirissä rikollinen, hän on istunut varkauksista, pahoinpitelyistä, huumetuomioista... Silti en voi olla välittämättä hänestä! Tiedän ettei mikään niistä teoista ole oikein, mutta tiedän myös hänen adhd:n aiheuttaman turhautumisen ja ajautumisen rikollisiin puuhiin. Ei sinun tarvitse hyväksyä tekoja, ei kenenkään tarvitse hyväksyä niitä, mutta ymmärrä sisarusrakkaus. Ethän sinäkään kääntäisi selkääsi sisaruksellesi, perheenjäsenellesi, joka ei ole osannut tehdä oikeita valintoja elämässään.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Kiitos teille vastauksista, nämä saivat minua ymmärtämään paremmin tilannetta. Ymmärrän että sisarussuhde varsinkin veljesten kannalta on hyvinkin sidottua ja siihen väliin on turha mennä. Sen verran olemme mieheni kanssa päässeet asiasta yhteisymmärrykseen että hän on lupautunut olla kutsumatta veljeään kylään. Hän on huomannut kuinka ahdistavilta kyläilyhetket minusta tuntuvat jonka vuoksi ei halua kuulemma ärsyttää minua enempää. Paremminkin mieheni voi käydä veljensä luona kylässä mikä minullekin sopii paremmin, sitä en häneltä kiellä ja minunhan ei todellakaan ole pakko lähteä mukaan.