Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Mihin laitetaan lääkkeet lennolla?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Olen lähdössä pian matkalle enkä tiedä mihin laitan lennon ajaksi e-pillerit ja buranan? Pitääkö ne laittaa minigrip-pussiin vai voiko ne olla laukussa turvatarkastuksen ajan?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
itse olen miettinyt samaa. Pitäiskö ne laittaa käsimatkatavaroihin vai matkalaukkuun?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Suositus kai on, että lääkkeet laitetaan lennon ajaksi ruumaan, mutta ne saa kyllä ottaa myös käsimatkatavaroissa matkustamoon. Lentokoneessa kun ei henkilökunnalla ole turvallisuussyistä minkäänsortin lääkkeitä varalla, joten on ihan hyvä pitää buranaa aina käsimatkatavaroissa. Isosiskollani nousi kerran lapsena 40-asteen kuume lentokoneessa, eikä hänen oloaan voitu helpottaa mitenkään, kun ei porukoilla sattunut olemaan lääkkeitä muuta kuin ruumassa ja tosiaan henkilökunnalakaan ei ollut mitään lääkkeitä.

Mulla on ollut kerran särkylääkkeet ihan laukussa turvatarkastuksen ajan, silloinkin varmistin henkilökunnalta, että otanko ne siltä pois vai en. Nykyään laitan kyllä kaikki lääkkeet siihen minigrip pussiin, ne on siitä helpommin otettavissa esille, jos joku haluaa tarkistaa, että mitä ne oikein on.

Suosittelen kyllä, että otat ne buranat ja muut lääkkeet sinne matkustamoon mukaan, koskaan ei voi tietää, jos niitä sattuu tarvitsemaan. Se on kiva siinä 8-tunnin lennolla tajuta ensimmäisen tunnin jälkeen, että on järjetön päänsärky ja lääkkeet ruumassa. Laitat vaan ne sinne pussiin läpivalaisun ajaksi.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Lääkkeet kyllä suositellaan nimenomaan laitettavaksi käsimatkatavaroihin. Ongelmia ei tule, kunhan reseptit on mukana. Itsellä kaikki lääkkeet, myös reseptittömät, ovat menneet läpivalaisusta ilman minigrip-pussia eikä kertaakaan ole edes pyydetty lääkkeitä tarkemmin näyttämään. Ehkä jotkut "ylimääräset varmuudenvuoksi"-lääkkeet voisi kuitenkin laittaa ruumaan.

Niin ja siis lääkkeet ovat sujuvasti matkustaneet käsitavaroissa niin Yhdysvalloissa kuin Aasiankin maissa Euroopan lisäksi. Toivottavasti sait hieman apua tästä viestistä :)
 
L

Leila Taipale

Vieraileva tähti
#5
Joudun joka päivä pistämään Copaxone-piikin. Eli metallia on. Pistän iltaisin. Aion laittaa ne ruumaan meneviin. Revitäänkö laukkuni auki, kun siellä on piikkilääkkeitä?
 
K

kiivi

Vieraileva tähti
#6
Lääkkeet laitettava aina ehdottomasti käsimatkatavaroihin, kone voi myöhästyä, laukut jopa joutua eri maahan. Myös reseptit on pidettävä välittömästi saatavilla. Lähde: google -laaketietokeskus.fi
 
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#8
Vierailija sanoi:
Pitääkö reseptit olla fyysisessä muodossa mukana?
Reseptilääkkeet saa viedä matkustamoon alkuperäispakkauksessa matkustajan nimellä varustettuna. Ulkomaille matkustettaessa kannattaa selvittää kohdemaan säännöt.