Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Naapurin lemmikin kohtelu oikein?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Hei, olisiko jollakin tietoa miten toimia tämmöisessä tilanteessa: Minua vastapäätä asuvalla naapurilla on pieni villakoira tai jokin sen näköinen. En ole kovin tietoinen koirien hoidosta mutta onko normaalia että myös näillä kovilla pakkasilla naapuri laittaa tuon pienen koiran ulos terassille ilman mitään suojapukua ja koira haukkuu lakkaamatta melkein tunnin verran siinä oven takana. Tämä toistuu useita kertoja päivässä. Ikinä en ole nähnyt omistajaa lenkkeilyttämässä koiraansa tai muutenkaan olevan koiransa kanssa millään tavalla. Koira ilmeisesti heitetään terassille haukkumaan ja hoitamaan itse tarpeensa siihen pihaan? En ole aikaisemmin kuullut että näin olisi tapana kenenkään toimia, varsinkaan noin pienen rodun kanssa. Vai olenko aivan väärässä?
Koiran haukkuminen muutenkaan ei ole kovin mukavaa kun parhaimmillaan se haukkuu vielä yhdentoista aikaan illalla ja se kuuluu meille erittäin selvästi, ihme jos ei joku ole tehnyt jo tuosta haukkumisesta valitusta. Ja jos omistaja kohtelee väärin lemmikkiään laittamalla sen tuolla tavalla vaan ulos niin voinko ilmoittaa tuosta johonkin? Koira raukka näyttää välillä niin kärsivältä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Ei ole oikein, mutta en ole varma mitä asialle voi tehdä sillä en usko että moinen on minkään rangaistuksen rajamailla..kun lukee pahemmin kohdeltuja tapauksia lehdistä joille vielä palautetaan nämä koirat..
Mutta kannattaa kysyä tai ilmoittaa asiasta paikalliseen eläinsuojelu-paikkaan..ei siinä ainakaan mitään menetä.
Naapuri tuntuu erittäin laiskalta joka ei jaksa ulkoiluttaa koiraansa, mahtaako edes syöttää kunnolla katsoessaan telkkaria ym.

Jos kyse on kerrostalosta tai muusta vuokratalosta, voit myös mahdollisesti tehdä ilmoituksen isännöitsijälle metelistä. En suosittele tätä tosin sillä naapuri voi suuttua koiralleen.