Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

nettihuijarit parfyymikaupassa?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Ikävä kokemus Ametisti-nimisestä nettikaupasta.
Tilasin sieltä tavaraa, tuli imelä tilausvahvistus, allekirjoituksena "Johanna", maksoin, mutta ikinä ei maksamaani tavaraa tullut. Tämähän on puhdas varkaus! Onko samoja kokemuksia kyseisestä firmasta? Mikä olisi luotettava parfyyminettikauppa? Todennäköisesti en enää ikinä tule tilaamaan mitään mistään, koska luottamus meni ihan täysin. Onneksi ihan oikeitakin kauppoja on olemassa. Mutta varokaa tätä nettifirmaa, petytte vuorenvarmasti.

ei ainoa huijattu
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Samanlainen kokemus itsellänikin, mutta ei suoraan tuolta Ametisti.net:stä vaan saman y-tunnuksen omaavasta lotus.info verkkokaupasta. Muita saman y-tunnuksen alta löytyviä verkkokauppoja ovat ainakin www.rubiini.net sekä kheiron.info. Eli välttäkää näitä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Kirjoittajasta on tehty rikosilmoitus. Kyseessä on laiton herjaus. Tilauksiin liittyvissä kysymyksissä tulee ottaa asiallisesti yhetyttä asiakaspalveluun.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
Oletko todella tehnyt ketjun aloittaneesta kirjoittajasta rikosilmoituksen?
Kysyisin, että millä perusteilla.

Suomessa on täysin laillista moittia (joskin tietysti hyvän maun rajoissa) elinkeinonharjoittajia, mikäli heidän toimintansa ei vastaa sitä, mitä esim. kauppalaissa säädetään. Toki tällainen moittiminen näin Internetissä on erikoinen kanava asian hoitamiseen, mutta yhtä kaikki, oikeus siihen on olemassa. Minäkin neuvoisin ottamaan ensisijaisesti yhteyttä palveluntarjoajaan sekä yrityksen asiakaspalveluun ja vastaavasti tekemään rikosilmoituksen, mikäli on havaittavissa, että jonkinlainen huijaus, so. petos, on tapahtunut.

Mitä tulee herjaukseen, ei sellaista nimikettä Suomen rikoslaista edes löydy. Kirjoittajan moitteet ovat varsin lievin sanankääntein ilmaistuja, eivätkä näin olleen millään muotoa laittomia. Rikosilmoituksesi on näin ollen vailla perusteita.

Ystävällisin terveisin,
lakimies
 
H

hopoti

Vieraileva tähti
#6
Olen joutunut poistamaan tästä viestiketjusta viestejä, joissa on mainittu yksityisten ihmisten koko nimiä ja ammatteja.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#7
Viestintäviraston kommentti:


Alla olevista sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annettua lakia koskevan Perustuslakivaliokunnan mietinnön lainauksista voitaneen päätellä, että keskustelupalstan ylläpitäjällä on tietyin edellytyksin oikeus keskeyttää verkkoviestin jakelu ilman tuomioistuimen määräystäkin:

"Vaikka portaalit eivät sellaisenaan ole verkkojulkaisuja eivätkä avoimet keskustelupalstat verkkojulkaisun osia, eivät ne jää sääntelyn ulottumattomiin. Verkossa julkaistut viestit ovat laissa tarkoitettuja verkkoviestejä ja niihin sovelletaan muun muassa säännöksiä verkko-viestin tunnistamistietojen luovuttamisesta ja verkkoviestin jakelun keskeyttämisestä. Viestin mahdollisesta lainvastaisesta sisällöstä vastaa se, jota rikoslain mukaan on pidettävä rikoksen tekijänä tai siihen osallisena. Rikoslain yleisten oppien mukaan määräytyy näin ollen myös portaalin tai keskustelupalstan ylläpitäjän vastuu siinä julkaistu-jen viestien sisällöstä. Palstan ylläpitäjän rikosoikeudellinen vastuu voi tulla arvioitavaksi, jos tämä esimerkiksi sallii palstan muodostuvan rikollisten viestien julkaisukanavaksi. Ylläpitäjän mahdollinen vahingon-korvausvastuu määräytyy vastaavasti vahingonkorvauslain yleisten säännösten perusteella. Tämän vuoksi valiokunta pitää tärkeänä, että portaalien ja keskustelupalstojen ylläpitäjät seuraavat viestintää sivustoillaan. Tämä koskee erityisesti verkkojulkaisujen yhteydessä olevia keskustelupalstoja ja siksi verkkojulkaisujen vastaavia toimittajia. Myös hallituksen on aiheellista seurata näiden viestintämuotojen kehitystä ja arvioida mahdollisen erityissääntelyn tarvetta.[...]
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#8
Olet poistanut kaikki yrityksen puolustukseksi kirjoitetut viestit, myös ne, joissa ei ole nimiä.

Kyseessä on kunnianloukkaus ja tahallinen elinkeinotoiminnan vahingoittaminen. Kirjoittajien väitteet ovat valheellisia.
Heidän tilauksen on toimitettu, ja heillä ei missään tapauksessa ole mitään syytä kirjoittaa herjauksia keskustelupalstoille. Ongelmissaan he voivat kääntyä kuluttajaneuvojan tai poliisin puoleen, mikäli eivät saa asiaansa selvitettyä asiakaspalvelun kanssa.

Kirjoittajien tilaukset on toimitettu, minkä he ovat unohtaneet kertoa. Tilaukset sisälsivät ainoastaan erittäin edullisia tarjoustuotteita. Tarjoustuotteita on rajallinen määrä saatavissa, ja mikäli tilaus sisältää suuremman määrän alennustuotteita voi se vaikuttaa toimitusaikaan.

Ihmettelen moderaattoori "hopotin" toimintaa ja otan asiasta yhetyttä SanomaMagazines Oy:hun. Olet poistanut ainoastaan yrityksen puolustukseksi kirjoitetut viestit ja julkaissut lisää herjaajien väitteitä. Normaalissa tapauksessa koko sivu olisi poistettu välittömästi.
 
H

hopoti

Vieraileva tähti
#9
Palstalla ei julkaista yksityishenkilön nimiä tai muita tietoja, joista yksittäisen ihmisen voi tunnistaa. Muuten voitte puolustaa asiaanne vapaasti. Valitettavasti en pysty muokkaamaan yksittäisiä viestejä ja jos viestissä on yksityishenkilöiden nimiä joudun poistamaan muuten asialliset viestit kokonaan.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#10
Herjauksien, valheellisten väitteiden ja loukkkausten julkaiseminen on kielletty laissa sekä keskustelupalstojen ehdoissa ja on myös hyvien tapojen vastaista.

Epäpätevältä vaikuttava moderaattori Hopoti on ilmeisesti keskustelupalstan vapaaehtoinen, ei SanomaMagazinesOy:n palkattu työntekijä. Normaalissa tapauksessa sivu olisi poistettu välittömästi kokonaan.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#11
Moderaattori "Hopoti" ei suostu julkaisemaan omaa pätevyyttään kyseenalaistavaa viestiä. Hän on ilmeisesti vapaaehtoinen keskustelupalstalle muita enemmän osallistunut yksityishenkilö, jolla ei ole työsuhdetta SanomaMagazines OY:hun.
Normaalissa tapauksessa, muilla kesksutelupalstoilla sivu olisi poistettu kokonaisuudessaan välittömästi.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#12
Herjauksen kirjoittaja on Midagon Oy yrityksen miespuolinen konsultti, joka on vastaanottanut Kerastase Serum Oleo-Relax 12ml, 24.90e, tuotteen. Hän on pitänyt asiallisena krijoittaa palstalle epäasiallisia, valheellisia väitteitä sisaryrityksistä.
Odotamme SanomaMagazines Oy:n vastuuhenkilöiden ottavan vastuun valheellisten väitteiden julkaisemisesta.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#13
voi kamala ,minusta viestin aloittaja oli täysin asiallinen ja en TODELLAKAAN osta enä siitä nettikaupasta mitään ja levitän sanaa ,ettei kukaan osta .Tuo teidän vauhkoaminen kertoo jo siitä ,ettei kauppanne ole luotettava. Pientä rajaa pliis!
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#14
En osta enää ikinä ametisti nettikaupasta mitään samanlaisia kokemuksia on !
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#15
Kuinka ette mainitse nimiänne, jotta voimme varmistua väitteiden luotettavuudesta. Kunnioittakaa muiden työtä. Ette haluaisi omaa työtänne herjattavan valheelisesti, mikäli olette työikäisiä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#16
kuka mainitsisi nimen julkisesti halooo??? Mainitkaa itse nimenne ja jotenkin luulen ,että nettikauppa ei tee ihan laillista bisnestä ,koska puolustelette ja uhkaatte rikosilmoituksilla, ei taida olla puhtaat jauhot pussissa.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#18
Ottakaa huomioon, että rikosilmoitus koskee jokaista tällä palstalla valheellisesti herjaavaa, myös julkaisusta osavastuun kantavaa Cosmopolitania. Vain rehelliset yritykset puolustautuvat vaatimalla oikeuksiaan.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#19
no jaa enpä siltikkään usko ,että toimintanne on rehellistä ,koska kokemusta on !!! saistte hävetä käyttäytymistänne ,ja ette voi tehdä rikosilmoitusta sillä ,ette tideä kuka ja ketkä tänne kirjoittaa ja saanen huomauttaa miten cosmopolitan tähn liittyy .En ole omasta mielestäni kirjoittanut mitään yritystäsi herjaavaa,olen vain sanonut mielipiteeni ja haluan ,ettei kukaan muu tule hujjatuksi !
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#20
Toinen aihetta sivuava ketju poistettu minun toimestani ja lukitsen tämän ketjun, jotta tilanne rauhoittuu. Kaikki mahdolliset uudet ketjut, joita aiheesta avataan lukittamisen vuoksi tulen poistamaan ilman erillistä mainintaa.

- Werty