Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Opetusta kaivattaisiinn

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Morjens,
Osaako kukaan neuvoa mitä tehdä kun meidä kouluttaja ei opeta meille yhtään mitään. Opiskelen Jyväskylän Aikuisopistossa Turvallisuusvalvojan perustutkintoa.

Meidän ryhmä on ollut työssäoppimassa viimesyksystä lähtien. Me emme saa palkkaa mutta kouluttajallemme työnantajat maksavat palkkaa sen lisäksi hän saa palkkaa tietysti koulusta. Kouluttajamme on kuulemma tuntityöntekijänä useammassa yrityksessä ja mukamas meitä neuvomassa vaikka ei sitä ole näkynyt 3 kuukauteen. On sairaslomalla opettajan työstä, kun ei kuulemma pysty opettamaan.

Meillä piti olla voimankäyttökoulutusta mutta aamulla ulkopuolinen kouluttaja sanoi, että ei voikkaan kouluttaa muuta kuin teoriaa ja käytännön osat pitää tehdä myöhemmin.

Olemme valittaneet kouluttajallemme, kun emme saa mitään opetusta eikä meillä ole teorioita eikä mitään käytännön harjoituksia olemme vaan työssäoppimassa. Minäkin olen ollut vain vastaanottopalvelussa eikä minulle ole opetettu mitään muuta.Kouluttajamme ei vastaa puheluihin eikä sähköpostiin. Olemme valittaneet myös koulutuspäällikölle, joka ei ota asiaan kanttaa kun kouluttaja ei ole asiasta mitään puhuhut. Olemme valtion rahoittamassa koulutuksessa, joten nähtävästi kenellekkään ei kuulu opetuksen taso. Pääasia, että kouluttaja saa rahaa työnantajilta opiskelijoillahan ei ole väliä.

Mehän olemme vain köyhiä nuoria, joille ei selvästikkään tarvitse edes opettaa mitään´.

Meidän ryhmästä puolet on lopettanut koulun kun eivät ole saaneet työssäoppismispaikkoja eikä heitä ole millään tavalla muutenkaan opetettu. Ainoa opetus on vartijan 100 h koulutus, ei edes vartijan voimankäyttöä ole käytä. Ihmetyttää vähän tämä koulutus.

Auttakaa
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
"Luokattomasta" opetuksesta voi kannella esimerkiksi eduskunnan oikeusasiamiehelle, jos oppilaitoksella on opetusviranomaisen lupa järjestää opetuslainsäädännössä tarkoitettua tutkintoon tähtäävää koulutusta. Käsittely kestää pitkään, mutta joka tapauksessa koulun johto joutuu antamaan siihen selvityksensä.

http://www.oikeusasiamies.fi