Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Ruotsin juutalaiset pelkäävät muslimien terroria

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
http://yle.fi/uutiset/tunnen_oloni_turvalliseksi_kunhan_en_nayta_kuka_olen/7803296
 
"– Minua on nimitelty ja uhkailtu. Olen saanut kuunnella tappouhkauksia sekä kaikkia juutalaisia että itseäni kohtaan, kuvailee Henrik Grynfeld kokemuksiaan yläkoulun opettajana Malmön maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä, Rosengårdissa.
Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki on saanut antisemitistisen maineen. Yle Uutisten tapaamat juutalaiset vahvistavat käsitystä.– Häirintää juutalaisia vastaan tapahtuu. Erityisesti nuoret joutuvat sen kohteeksi, mutta myös muut, sanoo juutalaisen seurakunnan hallituksen puheenjohtaja Jehoshua Kaufman.Antisemitismi liitetään monesti äärioikeistoon ja uusnatseihin, mutta Malmössä juutalainen yhteisö kokee suurimmaksi uhaksi radikaaleimmat maahanmuuttajat Lähi-idästä.– Kyse on ennen kaikkea muslimimaista tulleista nuorista miehistä, joilla on asenteita ja vihamielisyyttä, Kaufmann sanoo.Israelin ja Palestiinan konflikti läsnä MalmössäOpettaja Grynfeldin mukaan uusnatsit eivät huoleta häntä lainkaan, muslimit sitäkin enemmän. Kaukainen Palestiinan konflikti kiristää ryhmien välejä myös Malmössä.– Jos ei pidä Israelista, ei ehkä pidä myöskään juutalaisista, Grynfeld tuumaa....Opettaja Henrik Grynfeld sanoo jopa harkitsevansa paluuta syntymämaahansa Puolaan, koska juutalaisten asema on käynyt Malmössä niin hankalaksi.– Tunnen oloni turvalliseksi, kunhan en näytä kuka olen. En kulkisi täällä kipan tai Daavidin tähden kanssa, hän sanoo."Pääsevätkö juutalaiset jälleen kerran uuden ja uljaan monikulttuurisuus-ideologian ensimmäisiksi uhreiksi?