Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Seksi elämässä ongelmia, mikä neuvoksi?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Hei!

Olen 20 vuotias nainen, ja minulla on menossa elämäni ensimmäinen parisuhde. Olemme olleet yhdessa 1v 5kk. Kaikki alkoi vuosi sitten helmikuussa, olin silloin raskaana ja sain keskenmenon. Tämän jälkeen en ole saanut orgasmia seksin aikana. Asia kalvaa minua ja poikaystävääni varskin. Hän syyttää itseään siitä, että en tule seksin aikana. Tarvitsen neuvoja teiltä, kiitos ja kumarrus :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
joo no itte en ole saanu koskaan miehen kanssa orgasmia.. :( Asia vaivaa minua ja siks ahistaa alkaa suhteeseen kenenkään kanssa.. :O
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Ehkä sun pitää päästä sun ahdistuksestä eroon ja puhua sen miehen kanssa asiasta ja meittiä että mikä sulle on hyväksi :) Niin minäkin yritän tehdä :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Anteeksi nyt vain, mutta mitä helvettiä? Teitä ahdistaa, kun ette saa orgasmia yhdynnässä.. Yllättääkö tämä tieto sitten laisinkaan, että ette saa orgasmia yhdynnässä, koska teitä ahdistaa.

Kerrataanpa muutamia ihan perusasioita (valitan tulevaa pitkää selostustani). Ensinnäkin, seksi ei ole suoritus. Se ei ole jotain, jota tehdään, jotta saavutettaisiin jotain muuta. Näin porno, media ja moni muukin taho tahtoo antaa ymmärtää, mutta asia ei ole laisinkaan näin.

Seksi koostuu mielihyvän antamisesta ja saamisesta. Eikä mielihyvää määritellä orgasmin mukaan. Mielihyvä koostuu mukavasta olosta, turvallisuuden tunteesta, rentoudesta, ilosta, kokemuksesta joka kutkuttaa mieltä ja onnellisuudesta.

Kaikki lähtee kuitenkin rentoudesta. On kyettävä heittäytymään hetkeen; unohdettava ne mummoalkkarit jalassa, tiskaamattomat tiskit ja kainaloissa oleva sänki. (Toki, epävarmuuteen auttaa kummasti se, että nuo asiat on hoidettu kuntoon niin, ettei niitä tarvitse ajatella tai hävetä.) On kyettävä luottamaan toiseen, antauduttava toisen käsiin sellaisena kuin on. Sen verran itserakkautta pitää jokaiselta löytyä, että toisen hyväillessä teitä, koette itsenne hänen silmissään haluttavaksi. Silloin kokemillenne hyväilyille tulee se omien ajatustenne tuki.

Rentouden lisäksi asiat joita yhdessä teette, on koettava kiihottavana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yhdyntä on vihoviimeinen asia, mitä seksiä harrastettaessa tehdään. Toisen kehoa on opeteltava tuntemaan. Ei ole automaatio, että jos hipelöi sieltä ja täältä näin, niin toinen varmasti siitä tykkää. Ei, vaan on kokeiltava, leikittävä, tunnusteltava, kyseltävä. Tämä tarkoittaa siis suutelemista, kourimista, sivelemistä, näykkimistä, kynsimistä, nuolemista, imemistä, jnejnejne. Etenkin aloittajan tapauksessa tämä osio olisi tärkeää, sillä kehon fysilogia on voinut muuttunut koetun ja keskeytyneen raskauden myötä. Tällöin kokemus mielihyvästä on voinut muuttua (se kosketus, joka ennen tuntui hyvältä, ei saatakkaan enää kiihottaa).

Jos oma olo on turvallinen, rento, aktiivinen, onnellinen ja kumppanin kokee kiihottavaksi sekä hänen kosketuksensa, huulensa ja tekemisensä tuntuvat hyvältä ja upeilta, on mahdollisuus kiihottumiselle. Vasta kunnon kiihottuminen, haluaminen, on edellytys hyvälle yhdynnälle. Siinä vaiheessa, kun itse kokee, että nyt! Nyt yhdyntää, niin silloin tietää kyllä olevansa tarpeeksi kiihottunut. Riittävä kiihotus ja kiima edesauttavat yhdynnässä koettua mielihyvää (ja orgasmia).

Yhdyntä toki on oma tutkimusmatkansa. Ei nimittäin sekään ole mikään automaatio, että se tietty tahti ja syvyys aina toimisivat. Kannattaa kokeilla eri asentoja, eri nopeuksia, eri syvyyksiä, mutta kuitenkin niin, että siinä yhdynnässä on mukana kaksi ihmistä. Ei vain mies työntöineen. Yhdynnän aikana on kommunkoitava. Jos tuntuu hyvältä, niin kannattaa sanoa se ääneen! Jos haluatte yhdyntää tietyllä tavalla, sanokaa se ääneen! Jos yhdyntä tuntuu hyvältä, kannattaa se myös näyttää. Seksi ja yhdyntä on kahden ihmisen yhteinen kokemus. Toisen mielihyvä aiheuttaa itselle myös mielihyvää. Pitää kuitenkin muistaa, että yhdyntäkokeilut eivät saa muodotua suoritukseksi. Ensisijaisen tärkeää on keskittyä läheisyyteen ja koettuun nautintoon.

Jos siis hyvin käy, kokemus yhteisestä mielihyvästä, tarpeeksi rento ja vapautunut tunne, kiima, oikeaan hetkeen sovitettu oikeanlainen lähestymistapa, voivat edesauttaa orgasmin saavuttamista. Orgasmi on kuitenkin yksilöllinen tunne. Ei se kaikilla ole maailmaa mullistava tunnemyrsky, mutta kehossa tunnistettavissa oleva jännittyneisyyden laukeaminen kuitenkin.

Toisin sanoen; Ahdistumalla, asiaa liikaa miettimällä tai siitä puhumalla, ei tilannetta saa korjatuksi. Ei orgasmia tai kunnollista mielihyvää voi seksiä harrastamalla ikinä saavuttaa, jos se muuttuu suorittamiseksi. Jos siis tuo orgasmin saamisen vaikeus on noussut noin mittavaksi tekijäksi yhteisessä seksielämässä, niin silloin on aika kyllä puhaltaa peli poikki ja palata noihin perusasioihin. Lopettaa väkinäinen yhdyntä ja epätoivoinen suorittaminen ja etsiä se ilo yhteisestä läheisyydestä ja mielihyvän tuottamisesta/saamisesta. Jos yhdessä harrastettu seksi antaa molemmille vapautuneen, onnellisen ja raukean olon, en edes ymmärrä mihin sitä orgasmia silloin tarvitaan? Orgasmi kun siis edelleenkään ei ole nautinnon mitta. Se on tunne, joka tulee jos on tullakseen. Älkää vaatiko itseltänne liikoja!