Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

viisaudenhammaan poisto?

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
1 Sattuko toimepide?
2 Tunsitko jotain kun aloitti toimenpideen?
3 Tunnetko Kun ien oli viilletty auki?
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
viisauden hampaanpoisto on sama ku tavallisen hampaan poisto eli ikeneen laitetaan puudutusainetta joka nipistää vähän sen jälkeen tunnet suussa tapahtuvan jotain mutta kipua et tunne. ientä kyllä alkaa jomottamaan hampaan poiston jälkeen ku puudutusaineen vaikutus lakkaa
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Viisaudenhampaan poisto ei satu juuri sillä hetkellä, kun siinä tuolissa istuu ja lääkäri hammasta poistaa. Puudutetta käytetään sen verran reippaasti, ettei kipua voi tuntea. Kuitenkin tavallaan tunnet jotain, painetta, "ääntä" tai jotain, mutta se ei tosiaan koske. Kivut tulevat vasta puudutuksen poistuessa. Ensimmäiset kaksi poistettaessa sain aivan liian vähän särkylääkkeitä ja kärsin aivan järkyttävistä kivuista noin viikon ajan. Toiset kaksi poistettaessa sain enemmän lääkkeitä ja söin niitä ohjeiden mukaan tietyn ajan välein ja en kivuista juurikaan kärsinyt, ainoa ongelma oli, että muutaman ensimmäisen päivän ajan en saanut suutani kunnolla auki, joten syöminen oli melko hankalaa (ihan nestemäistenkin syöminen, kun ei lusikkaa saanu hampaiden väliin).
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#4
Itellä poistettiin kans nii otin jo samantien hampaan poiston jälkeen särkylääkkeen ja vedin niitä varmaan 2-3 tunnin välein ettei kipu alkaisi :D Pelotti nii kovasti, tuli siinä vetästyä ennätysmäärä ibusalia :D ittekki kysyin hammaslääkäriltä sit et "ai joko te sen irrotitte??" :D
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#5
1 Sattuko toimepide?
No eihän se nyt itsessään satu mutta kauhusta jäykkänä silti siinä makasin.

2 Tunsitko jotain kun aloitti toimenpideen?
No tietty vähän jotain, mutta melko kivutonta. Kauhea rutina vaan kuulu kun ne murskas sitä hammasta että lähti pois.


3 Tunnetko Kun ien oli viilletty auki?
Oli puhjenneet kaikki viisurit niin ei tarvinnu kai viillellä.
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#6
Kävin tänään poistattamassa alavisurin. Olen älytön pelkuri, pelkään piikkejä, verta ja eritoten lääkärien toimenpiteitä :D Mutta 1. Ei sattunut, edes puudutuspiikki ei sattunut niin kuin luulin, hammaskiven poisto tuntuu pahemmalta. 2. Toimenpiteen alkaessa oltiin odotettu puudutuksen tehoaminen, joten tuntoa ei ollut. Pientä painetta tuntui vaan ei millään tavalla pahaa tunnetta. 3. Ikenen viiltäminen eikä ompeleminen tuntunut missään. Enkä suoraan sanoen edes mitään rutinaa kuullut kun yritin olla ajattelematta. :)