Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

Virtsatien tulehdus

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Eikös niin että kun harrastaa seksiä ilman kortsua ja on yhdynnässä niin silloin on mahdollista että tulee virtsatien tulehdus? Miten sen voi estää muuten kuin käyttämällä kortsua? Toivottavasti joku viittii vastata
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#2
Virtsatietulehdus tulee kyllä ihan kortsuakin käyttäessä. Olen aina käyttänyt kondomia, itellä oli kahden kuukauden sisään 6 tulehdusta jotka tarvitsi antibioottikuurin. Kaikki gynet ja sukupuolitestit rampattiin läpi, eli ei se kortsun käyttö auta. Mitään selkoa en tulehduksiin koskaan saanut, koska joskus v.t-tulehdus tuli ihan pelkästä pyöräilystäkin.

Itsellä epäiltiin siis honeymoon-kystiittiä, mikä on siis nimitys usein ilmeniville v.t-tulehduksille. Johtuu paljosta seksin harrastamisesta (lyhyesti sanottuna suhde oli juuri puhjennut kukkaan....).

Virtsatietulehdusten ehkäisyyn auttoi nämä:
1. Käy pissalla ennen ja jälkeen seksin
2. Pese alapää ennen ja jälkeen seksin
3. Syö karpalotabletteja (löytyy luontaistuotekaupoista, karpalo tekee vitsateistä sellaiset, ettei virus pääse tarttumaan ja aiheuttamaan tulehdusta)
4. Huolehdi hygieniasta päivittäin

Tämän ikävän vaivan saa kyllä kaverikseen, ja jatkuvat antibioottikuurit taas johtaa hiivatulehduksiin, mikä on myöskin ikävä vaiva.
Netistä kannattaa hakea apua, googleta reilusti mistä johtuu ja miten pääsee eroon. En viitsi raamattua tähän kirjoittaa, vaikka asiaa kyltä itseltä tulisi, olen kyllästynyt näihin jatkuviin, erittäin kivuliaisiin tulehduksiin.

Muista ettet vaan odottele että tulehdus menee ohi, koska se voi levitä munuaisiin ja pahimmassa tapauksessa johtaa kuolemaan. Tulehdus vaatii aina antibioottikuurin, ja antamani vinkit ylempänä ovat ennaltaehkäiseviä.

Toivottavasti auttoi. :)
 
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#3
Täällä myös yksi, joka kärsi ennen toistuvista virtsatietulehduksista! Onneksi sain gynekologilta estolääkityksen, se auttoi!

Niin kuin edellinen vastaaja sanoi, on hyviä ehkäisykeinoja hygieniasta huolehtiminen ja vessassa käynti ennen ja jälkeen seksin. Virtsaaminen "puhdistaa" virtsarakon suuta, jolloin bakteerit eivät pääse leviämään virtsatiejohtimiin ja siitä ylemmäs.. Myös runsas juominen( ja varsinkin karpalomehun juominen) on hyvä ehkäisykeino jos jo tuntee vähän virtsatietulehduksen oireita. Karpalo myös huuhtelee rakkoa ja virtsatiejohtimia eikä anna bakteereille mieluisaa kasvuympäristöä.

Oireiden kanssa ei tosiaan saa odotella, ne eivät mene itsestään ohi. Itsellä tulehdus oli noussut jo virtsarakkoon asti, oli kivuliasta ja ennen kaikkea inhottavaa!!