Mikä on uutta

Tervetuloa Cosmopolitanin keskusteluihin!

Osallistu keskusteluihin joko anonyymisti tai omalla nimimerkilläsi. Luethan keskustelualuuen säänöt täältä. Tervetuloa mukaan!

Voit aloittaa uuden keskustelun siirtymällä valitsemallesi keskustelualueelle ja kirjoittamalla suoraan punaisen vaakapalkin alapuolelle ("Kirjoita viestisi tähän").

Rekisteröi käyttäjätilisi foorumille klikkaamalla tästä!

yY Ydinfysiikkaa

  • Keskustelun aloittaja Vierailija
  • Aloitettu
V

Vierailija

Vieraileva tähti
#1
Vieläkin fokusoidummin<
19.10.2015 KonekansaIhmehitsari
Edelleen, Arto, kysyn: mihin perustuu alipaineiskun elektronivolttien mittaus? Millainen on esim. sinun mittausjärjestelmäsi fyysinen rakenne? Miten ja mitä kytketään alipaineeseen?Ei tarvitse kertoa muuta, vain tuo mittauskonstruktio.-
- Ei tuo nyt niin vaikeaa ole tajuta. Miten atomiin saadaan energiaa varastoitumaan. Onhan eräs potentiaalisin tapa tallentaa suuriakin määriä energiaa sähkön varastoksi esim. nostaa VESIPAINEELLA vettä korkeuteen ja pudottaa sen sitoma energia läpi turbiiniin. (Saanti hyötysuhde muuten HYVÄ 95%!) Samalla idealla voi tehdä paineilmalla tyhjiin kaivoksiin energiavarastoja. Tietty määrä puristettua arkista ilmaa turbiiniin ajettuna tuottaa esim. 1000MWh sähkön määrän. Tuosta pitää enää määritellä näin viritettyjen ilmamolekyylien MÄÄRÄ. Jaettuna niiden energian varastoitumasta tuotettava energia, se voidaan taas laskea suoraan joko Ws, kWh tai vaikka energian yksikkönä eV!
- Sama käy toki yhtä lailla toisinkin päin. Jos käytän 200W ilmakompressoriani tunnin ajan TYHJENTÄMÄÄN kaasukammiota. Silloin sen sisällä oleviin ilmamolekyyleihin varastoituu 0,2kWh energiat. Nyt selvitetään onko jokaista typpiatomia kohden IONISAATIOON vaadittavaa 14,4eV kertymät,(hyötysuhteet huomioiden). Pitää jakaa 0,2kWh ensin säiliössä olevien typpikaasun atomien määrällä. Ja muuntaa vielä saatu Ws (Watti sekunnin) energian määrät elektronivoltteihin.
- Jos halutaan vielä varmistaa mittauksin typen IONISOITUMISEN piste. Se löytyy juuri siinä kohtaa kun ilmakehästä on jäljellä enää muutama prosentti. Jolloin ohut valokaari kaasussa laajenee laajaksi ionisaation huntupurkaukseksi ja koronaksi.
- Ei tämä sen vaikeampaa ydinfysiikkaa toki voi olla... Ööö , tai siis o n h a n tämä toki sitä "vaikeinta mahdollista " ydinfysiikkaa..)) Vaikkei sentään 3D tensorilaskentaa. Jota jopa Einstein vaikeana muutti 2D tensorilaskennaksi..))
PS. Elektronivoltti on muuten SE energia kun siirretään 1 elektroni 1V sähkökentän yli. Määreen "hienous" piilee siinä, että se määrittää Einsteinin E=m* c^2 vakion mukaan, massa= energiaa SUORAAN! Eli elektronin sisältämän ENERGIAN massa esimerkiksi on suoraan 511 000eV. Tai valon yhden fotonin MASSA vaikka parinmuodostussäteilyssä 2* 0,511MeV!. . N e r o k a s t a ! -------------